Bitcoins betalar Banksy-verk

Banksys Love Is In The Air Graffiti I Bethlehem

Banksys Love is in the air, också känd som The Flower Thrower, i Betlehem.

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

– Det finns nog inget bättre sätt att introducera bitcoins än för en försäljning av ett verk av Banksy, säger auktionsfirman Sotheby’s vd Charles Stewart.

Love is in the air

Sotheby’s kommer genom ett samarbete med Coinbase att erbjuda köpare att betala med bitcoins när de auktionerar ut en tavla med Banksys motiv Love is in the air, ett av den hemlighetsfulle gatuartistens mest kända verk. Motivet är även känt som The Flower Thrower eller genom förkortningen Liita och dök upp för första gången 2003 i Betlehem strax efter att Israels barriär mot Västbanken började byggas.

Funkade för NFT:s

Sotheby’s har tidigare sålt så kallade NFT:s, non-fungibale tokens, en sorts digitala konstverk, med bitcoin som köpmedel.

– Det kan mycket väl vara så att vinnaren betalar i dollar, men detta är en intressant utveckling för oss. Det finns uppenbarligen en stor grupp som är intresserade av det här sättet att betala när det kommer till NFT:s, så varför skulle det då inte kunna gälla för fysisk konst också, säger Charles Stewart.

3-5 miljoner dollar

Om konstverkets betalas med bitcoin, eller kryptovalutan ether som också accepteras, är det upp till köparen och Sotheby’s huruvida de vill konvertera den till US dollar. Auktionen planeras till den 12 maj och budningen förväntas börja på 3-5 miljoner dollar.

Källa: CNBC

11 maj 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Wikimedia Commons

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng