Vaccinpass i Kivra – så får du ditt covidbevis

Vaccinpass Kivra

Personer som vaccineras mot covid-19 kan få ett covidbevis i sin digitala brevlåda. Det går även att få ett testbevis dit om man inte är vaccinerad men genomgått ett negativt covidtest. 

Det finns tre typer av covidbevis:

  • Vaccinationsbevis, vilket är ett bevis på att du genomgått vaccination.
  • Testbevis, är du inte vaccinerad går det att göra ett test för covid-19. Är testet negativt kan du få ett testbevis. 
  • Tillfrisknandebevis, vilket är ett bevis på att du varit sjuk i covid-19. Det här är i särskilda fall möjligt att skaffa givet att du uppfyller vissa specifika villkor. Mer information om tillfrisknandebevis finns på Ehälsomyndighetens webbplats. 

För att få ut ditt vaccinationsbevis behöver du först vaccinera dig, sedan rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret inom sju dagar.

Logga därefter in med e-legitimation på www.covidbevis.se. Där kan du hämta, skriva ut eller spara vaccinationsbeviset. När du hämtat det skickas det automatiskt till den digitala brevlåda som du är ansluten till, vilket kan vara Kivra, Digimail, eBoks och Min myndighetspost.

Vaccinationsbeviset innehåller en QR-kod med all nödvändig information, exempelvis ditt personnummer, vilket vaccin du tagit och vilket datum du tog det. 

Om du istället vill åt ett testbevis behöver du besöka en vårdgivare som är ansluten till tjänsten Covidbevis. Provet tas av utbildad personal och analyseras därefter. Om resultatet är negativt skickas det till E-hälsomyndigheten, som automatiskt skapar ett testbevis och skickar det till din digitala brevlåda. 

Källa: Kivra, Ehälsomyndigheten

27 april 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng