Nyheter i IOS 14.5

Apple Uppdatering 14.5

Apples senaste uppdatering har flera nya funktioner. Bland annat får mobilanvändare frågan om de tillåter att appar spårar dem, även när de inte använder appen. Det blir fler emojis och med lite trix kan du låsa upp mobilen, även med munskydd.

Den största nyheten är att du som användare själv kan välja hur mycket du vill att appar ska kunna spåra dig mellan olika webbplatser och appar. Det är en funktion som bland annat Facebook har motsatt sig då det blir svårare att skapa riktade annonser baserat på ditt användarbeteende. Nyheten tros kan komma att försvåra tillvaron för e-handlare.

14.5-uppdateringen introducerar även nya emojis. Kärlekspar-emojin finns i olika hudtoner, men även en figur som pustar ut och ett hjärta som brinner är numera tillgängliga. Dessutom blir röststyrningshjälpen Siri mer mångsidig och kommer med flera olika röster.

Det går numera också att låsa upp sin Iphone med ansiktsigenkänning även med munskydd på, men det finns en hake, du behöver en Apple Watch för att lyckas.

Nya uppdateringen kommer också att funka ihop med Apples nya spårbrickor AirTags, som går att sätta på dina nycklar, eller annat som ofta förvsvinner, och går att hitta med hjälp av Hitta mig-appen.

Källa: BBC

28 april 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Apple

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng