Microsofts nya stil

En Färgglad Och Lite Konstig Font, Alfabetet

Sedan 2007 har Calibri varit standardfonten i alla Microsofts produkter. Nu är det dags för en ny och det finns redan nu fem förslag som användare kan testa.

– En standardfont sticker kanske ut mest genom den frånvaro av intryck det ger. Vi tänker sällan på den, och däri ligger deras största gåva.

Fem förslag

Så inleder Microsoft den bloggpost där bolaget berättar att det har blivit dags att säga adjö till Calibri som så kallad default font i produkter som Word och Teams. Nu ligger fem nya förslag på bordet av olika upphovspersoner, som alla berättar hur processen bakom skapandet gick till.

Gemensamt för de fem förslagen är att de är så kallade sans seriffer, det vill säga typsnitt som saknar tvärstreck som avslutar strecken på bokstäverna. När Microsoft 2007 gick över till Calibri var det från den välkända fonten med seriffer Times New Roman.

Testa nu

Microsoft skriver att ett byte av standardfont kommer att ske framöver, men uppmanar användare att komma med återkoppling och testa de nya stilarna, som redan idag finns i O365-programmen. Oavsett vilken som blir det nya standard-typsnittet kommer alla finnas tillgängliga att använda.

Ms Nya Fonter

Microsofts fem nya fonter.

Källa: Microsoft

30 april 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng