Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nyheter i Word

Penna Skriver På Vit Bakgrund

Snart kommer en AI att föreslå vilket ord du ska skriva när du arbetar i Word och Outlook. Funktionen finns sedan tidigare hos Google och nu gör Microsoft en AI-lansering.

– Text-förutsägelser i Word hjälper användare att skriva mer effektivt genom att förutse text snabbt och träffsäkert, skriver Microsoft i en post om uppdateringar i Microsoft 365.

Smartare dokument

När en användare skriver en text i Word eller ett mejl i Outlook kommer programmet att föreslå ord som passar in att följa på det ord du precis skrivit, ungefär som Googles Smart Compose-funktion. Genom att trycka på Tab-tangenten skrivs ordet ut, och Esc-tangenten får förslaget att försvinna.

Textförslaget baseras på en AI som också kommer att ta i beaktning hur just du har uttryckt dig i tidigare mejl och dokument, men Microsoft understryker att ingen data lagras och finns inte tillgänglig för andra användare.  

Engelska gäller

Den som vill återkoppla till Microsoft med förslag på ord kan högerklicka på ordet och skicka in sin kommentar. Ordförslagsfunktionen finns än så länge bara på engelska och funktionen i Outlook fungerar till en första början bara i Nordamerika.

Funktionen kommer att rullas ut i början av 2021.

Källa: Microsoft

25 februari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor. 

Drönare på Mars

20 april 2021

Nasas Ingenuity har premiärflugit på Mars, vilket innebär den första flygningen av en drönare på en annan planet än jorden. Drönaren ska bland annat göra det lättare att kunna utforska vår grannplanet. 

Hellre en AI

19 april 2021

Vi människor är mer benägna att lita på lösningar som föreslås från en algoritm än människor. Det gäller även när lösning är sämre.