Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Region Stockholm stoppar Kry

Ett Gummihjärta Och Ett Stetoskop

Det blir ingen försäljning av 1177 Vårdguiden till Kry. Enligt Region Stockholm kan en sådan affär skada förtroendet för tjänsten. 

– Hälso- och sjukvårdsnämnden har idag beslutat att avtalet med MedHelp sägs upp, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Det gäller uppdraget att bedriva sjukvårdsrådgivning på telefon för 1177 Vårdguiden som MedHelp bedriver idag. De har anmält en ägarförändring där de avser att sälja verksamheten till Kry.

– Men i det fall att MedHelp drar tillbaka anmälan om ägarförändring innan beslutet har verkställts, kan beslutet inte verkställas vilket innebär att avtalen fortsatt gäller som tidigare, säger Johan Bratt.

Beslutet motiveras bland annat med att ägarförändringen skulle kunna påverka patienternas upplevelse av en neutral telefonrådgivning och därmed förtroendet för tjänsten.

Kry har meddelat att de respekterar det beslut som politikerna fattat.

Nu fortsätter MedHelp driva 1177 Vårdguiden till 2023 när avtalet löper ut. Då görs en ny upphandling med tydliga villkor om att vårdgivare inom regionen inte ska kunna driva 1177.

Källa: Vårdgivarguiden

10 mars 2021 Reporter anne hammarskjöld digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Fördel digital vård

22 april 2021

Nio av tio föredrar att träffa sjukvården på distans istället för fysiskt. Nu spår experter en ordentlig omstrukturering av vårdbranschen.  

Svenskt datacenter för Cisco

22 april 2021

Cisco slår upp dörrarna till ett nytt datacenter på en hemlig plats strax söder om Stockholm. Enligt bolaget kommer det att innebära säkrare och bättre prestanda för kunderna.  

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor.