Region Stockholm stoppar Kry

Ett Gummihjärta Och Ett Stetoskop

Det blir ingen försäljning av 1177 Vårdguiden till Kry. Enligt Region Stockholm kan en sådan affär skada förtroendet för tjänsten. 

– Hälso- och sjukvårdsnämnden har idag beslutat att avtalet med MedHelp sägs upp, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Det gäller uppdraget att bedriva sjukvårdsrådgivning på telefon för 1177 Vårdguiden som MedHelp bedriver idag. De har anmält en ägarförändring där de avser att sälja verksamheten till Kry.

– Men i det fall att MedHelp drar tillbaka anmälan om ägarförändring innan beslutet har verkställts, kan beslutet inte verkställas vilket innebär att avtalen fortsatt gäller som tidigare, säger Johan Bratt.

Beslutet motiveras bland annat med att ägarförändringen skulle kunna påverka patienternas upplevelse av en neutral telefonrådgivning och därmed förtroendet för tjänsten.

Kry har meddelat att de respekterar det beslut som politikerna fattat.

Nu fortsätter MedHelp driva 1177 Vårdguiden till 2023 när avtalet löper ut. Då görs en ny upphandling med tydliga villkor om att vårdgivare inom regionen inte ska kunna driva 1177.

Källa: Vårdgivarguiden

10 mars 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigit Foto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng