Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Facebooks antivaxx

Vaccin Corona

Facebook förbjuder vaccinmotståndares försök att sprida desinformation om covid-19. Bland annat är det inte tillåtet att skriva att coronavaccinet är farligare än viruset, att det är giftigt eller att vaccinet kan orsaka autism. 

– Dessa nya policys kommer hjälpa oss i arbetet med att vidta aggressiva åtgärder mot desinformation om covid-19 och vaccin, skriver Facebook i ett blogginlägg.  

Sedan tidigare har Facebook satt stopp för desinformation angående vaccin genom att gömma undan de inläggen. 

Nu har plattformen, tillsammans med WHO, tagit fram nya innehållsregler över vad som får publiceras. En stor del av reglerna handlar om vaccin mot covid-19. 

Till exempel tillåts inte inlägg om att covid-19 är konstgjort, att vaccinet är farligare än viruset eller att vaccinet är giftigt eller kan orsaka autism.

De nya reglerna ska göra det möjligt för moderatorer att kunna agera på konton, sidor och grupper där desinformation publiceras. Personer som vid upprepade tillfällen bryter mot reglerna kommer stängas av från Facebook. 

Det är inte första gången som Facebook förstärker sin covidpolicy. I december började bolaget radera inlägg om att vacciner innehåller mikrochip, att ansiktsmasker inte förhindrar spridning och att 5G-teknik bidrar till eller orsakar infektioner.

Källa: Engadget, Feber, The Guardian

10 februari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

Facebook drabbas av nekad IOS-spårning

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.