Raderar 1,3 mdr konton

Facebook Desinformation

Facebook raderade 1,3 miljarder falska konton under perioden oktober-december 2020. Raderandet är en del i plattformens kamp mot desinformation, som intensifierades i samband med förra årets presidentval.

Vi blockar miljoner fejkkonton varje dag, de flesta av dem i samma stund som de skapas. Vi utreder och stänger av utländska och inhemska påverkanskampanjer som kommer från fejkkonton, skriver Guy Rosen, integritetsansvarig på Facebook, i ett blogginlägg.

Guy Rosen skriver vidare att Facebook nu har 35 000 personer som arbetar med att stoppa desinformation på plattformen. Bolaget använder även AI för att hitta och stoppa desinformation om bland annat covid-19 och vacciner.

Även om ingen helt kan få bort felaktig information från internet, så försöker vi på olika sätt att hantera det så omfattande och effektivt som möjligt, skriver Guy Rosen.

Facebook har under lång tid fått kritik för att ha varit för slappt med att stoppa spridningen av desinformation.

Senare i veckan ska vd:n Mark Zuckerberg tillsammans med Twitters vd Jack Dorsey och Googles vd Sundar Pichai förklara inför en kommitté i den amerikanska kongressen hur företagen jobbar med den här frågan.

Källa: New York Post

24 mars 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng