Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nya språk för Webex

Nationsflaggor I Pratbubblor

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.

– Målet med våra Webex-tjänster är att bidra till en mer rättvis spelplan för användarna, där alla kan tillgodogöra sig information och delta i samarbetet utan barriärer, säger Jonny Bucht, lösningsarkitekt på Cisco Sverige.

Cisco hoppas på att den nya funktionen ska underlätta för användarna att kommunicera effektivt, utan språkbarriärer. Dessutom menar Cisco att det kan innebära en minskad kostnad för bolag och andra organisationer som annars anlitar tolkar och översättare.

Sedan tidigare har Cisco lanserat funktioner för att minska störande bakgrundsljud och även funktioner för ansiktsigenkänning och rörelsestyrning i samarbetsplattformen.

– Vi brukar tala om en inkluderande framtid och realtidsöversättning är en viktig pusselbit för att underlätta kommunikation och samverkan mellan olika grupper. AI och maskininlärning spelar en central roll i att leverera de här innovationerna, och många andra nyheter vi presenterat.

Redan nu finns språkfunktionen tillgänglig i en preview-version och hela lanseringen med 100 språk ska vara på plats i maj.

Källa: Cisco 

3 mars 2021 Uppdaterad 4 mars 2021 Reporter elisabeth nore digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Fördel digital vård

22 april 2021

Nio av tio föredrar att träffa sjukvården på distans istället för fysiskt. Nu spår experter en ordentlig omstrukturering av vårdbranschen.  

Svenskt datacenter för Cisco

22 april 2021

Cisco slår upp dörrarna till ett nytt datacenter på en hemlig plats strax söder om Stockholm. Enligt bolaget kommer det att innebära säkrare och bättre prestanda för kunderna.  

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor.