Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ny look i Outlook

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

– I snitt använder människor sex olika verktyg för att hålla koll på allt de ska göra på sitt arbete. Det blir mycket hoppande fram och tillbaka. Det måste finnas ett bättre sätt att hantera viktiga och brådskande och ha dem på ett ställe, skriver Gabriel Valdez, Product Marketing Manager för Microsoft Outlook i en bloggpost.

Påminner om Trello

Det nya utseendet i Outlooks kalender ser mer ut som en planeringstavla med olika slottar och påminner lite om Microsoft-appen Planner eller det populära planeringsverktyget Trello. Tanken är att du enklare ska kunna organisera dina arbetsuppgifter, mål, anteckningar, påminnelser med mera.

Förhoppningen är att det nya sättet att interagera med din kalender ska ge en bättre organisering och bli mer komplett så att du slipper hoppa mellan olika appar. Det ska bli lätt att uppdatera information på alla kort, och filer, anteckningar, mål och påminnelser kan alla tidsinställas.

Den nya kalendern kommer först att finnas tillgänglig i Outlook som körs i webbläsaren och det är oklart när samma funktion kommer till apparna och smarta telefoner.

Ny mötesbokare

I ungefär samma veva, i slutet av mars, kommer en också en uppdatering som göra det lättare att boka möten med mötesbokningsassistenten i både Android och IOS.

– Om Outlook inte kan hitta en tid som passar alla kommer den att föreslå tillfällen där de andra deltagarna är lediga, och där du får möjligheten att flytta fram eller hoppa över något om du själv är upptagen då. Om du schemalägger ett möte på en tid som redan är upptagen kommer du automatiskt att få hjälp att flytta den bokningen, skriver Microsoft på sin blogg.

Outlook Calendar Board View Microsoft 1614765876049

Ett smakprov på Outlooks nya kalender.

Källa: Gadgets.ndtv.com, Microsoft

4 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Microsoft

Senaste nytt

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor. 

Drönare på Mars

20 april 2021

Nasas Ingenuity har premiärflugit på Mars, vilket innebär den första flygningen av en drönare på en annan planet än jorden. Drönaren ska bland annat göra det lättare att kunna utforska vår grannplanet. 

Hellre en AI

19 april 2021

Vi människor är mer benägna att lita på lösningar som föreslås från en algoritm än människor. Det gäller även när lösning är sämre.