Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Livetracka Postnord

Postnord 960640

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Att mottagaren kan se att paketet är på väg skapar en trygghet i leveransen som vi tidigare har saknat. Vi har redan fått många positiva kommentarer från mottagarna som uppskattar funktionen, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige.

Livetrackingen har redan smyglanserats på vissa orter för att se om den funkar. 4 februari går den live i Stockholm vilket gör att det numera går att följa sina paket i realtid i 37 städer, från Trelleborg i söder till Luleå i norr. 

Vi ville se att funktionen fungerar som den ska och har därför smugit ut livetracking stad för stad. Det handlar både om att våra system ska integreras men också om nya rutiner för våra 10 000 förare, säger Peter Hesslin. 

Mottagaren får ett sms om att en leverans är på väg och att det går att se var bilen är. Efter det sker en nedräkning digitalt kring hur många stopp som finns kvar till att leveransen ska ske, samtidigt som det går att följa paketet på vägen. 

Efter att alla större tätorter har fått livetracking ska det även införas i mindre orter med 5 000-30 000 invånare, där Postnord erbjuder kvällsleveranser 1-5 dagar i veckan. I slutet av mars ska alla kvällsleveranser ha den nya funktionaliteten. 

Källa: Postnord

4 mars 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor. 

Drönare på Mars

20 april 2021

Nasas Ingenuity har premiärflugit på Mars, vilket innebär den första flygningen av en drönare på en annan planet än jorden. Drönaren ska bland annat göra det lättare att kunna utforska vår grannplanet. 

Hellre en AI

19 april 2021

Vi människor är mer benägna att lita på lösningar som föreslås från en algoritm än människor. Det gäller även när lösning är sämre.