Livetracka Postnord

Postnord 960640

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Att mottagaren kan se att paketet är på väg skapar en trygghet i leveransen som vi tidigare har saknat. Vi har redan fått många positiva kommentarer från mottagarna som uppskattar funktionen, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige.

Livetrackingen har redan smyglanserats på vissa orter för att se om den funkar. 4 februari går den live i Stockholm vilket gör att det numera går att följa sina paket i realtid i 37 städer, från Trelleborg i söder till Luleå i norr. 

Vi ville se att funktionen fungerar som den ska och har därför smugit ut livetracking stad för stad. Det handlar både om att våra system ska integreras men också om nya rutiner för våra 10 000 förare, säger Peter Hesslin. 

Mottagaren får ett sms om att en leverans är på väg och att det går att se var bilen är. Efter det sker en nedräkning digitalt kring hur många stopp som finns kvar till att leveransen ska ske, samtidigt som det går att följa paketet på vägen. 

Efter att alla större tätorter har fått livetracking ska det även införas i mindre orter med 5 000-30 000 invånare, där Postnord erbjuder kvällsleveranser 1-5 dagar i veckan. I slutet av mars ska alla kvällsleveranser ha den nya funktionaliteten. 

Källa: Postnord

4 mars 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng