Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Fler kvinnor kodar

Ögon På Kvinna Som Sitter Vid Datorn Syns Över Stationär Skärm

Det har blivit populärt att lära sig att koda och programmera under pandemin. Dubbelt så många kvinnor som män kan dessutom tänka sig att starta ett företag med sina nya kunskaper.

Drygt en av tjugo personer har under det gångna pandemiåret börjat lära sig att koda, visar en undersökning som Red Hat gjort tillsammans med Sifo. Och bland de cirka 3 000 svarande ville var fjärde person mellan 56 och 65 år och ungefär var tredje i åldern mellan 18 och 25 år börja koda.

Hälften vet dock inte i vilken ände de ska börja för att lära sig, vilket är den vanligaste orsaken anledningen till att inte komma igång, tätt följt av tidsbrist.

Kvinnor vill starta företag

För unga kvinnor visade det sig vara tre gånger viktigare än för männen att ha en partner eller kompis som kodar för att börja koda själv. Men kvinnor som väl börjat koda är dubbelt så angelägna som männen att starta ett företag med sina nya kunskaper. 

Källa: Red Hat

18 mars 2021 Uppdaterad 19 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto digit

Senaste nytt

Fördel digital vård

22 april 2021

Nio av tio föredrar att träffa sjukvården på distans istället för fysiskt. Nu spår experter en ordentlig omstrukturering av vårdbranschen.  

Svenskt datacenter för Cisco

22 april 2021

Cisco slår upp dörrarna till ett nytt datacenter på en hemlig plats strax söder om Stockholm. Enligt bolaget kommer det att innebära säkrare och bättre prestanda för kunderna.  

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor.