Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ändra i Google Maps

En Skidlift I Svenska Fjällen

Nu kan du snart ändra kartan och ladda upp bilder från platser till Google Maps. Nyheten kommer i samband med en större satsning för att få appen att bli mer relevant, både för bolag och användare. 

– Med alla de förändringar världen har gått igenom det senaste året uppskattar människor alltmer information om platser nära dem, som om en affär eller restaurang är öppen, till exempel, säger Google i ett uttalande.

Ladda upp foton

Inom kommer en ny uppdatering för Google Maps att rullas ut där bolaget vill utöka möjligheten för användare att uppdatera information om platser de besöker. När du trycker på ett ställe i kartappen, till exempel en restaurang, kommer en uppdaterings-flik att dyka upp och alla med Google-konton kan gå in och skriva och ladda upp foton.

Ändra kartan

Användare kommer också ha möjlighet att föreslå förändringar på kartan om till exempel en väg har bytt namn eller försvunnit, som Google sedan kontrollerar innan det godkänns och implementeras.

– Vi vill göra det lätt för alla med ett Google-konto att dela med sig av kunskap om sitt lokala område, skriver Google.

150 miljoner guider

Förändringen är en i raden när Google vill bygga upp Maps till en app med fler användningsområden där företag och användare kan kommunicera med varandra eller där användare kan betala för en bilparkering.

Enligt Google finns det ungefär 150 miljoner Local Guides, alltså personer som kontinuerligt bidrar med information på Google Maps och som under 2020 bidrog med omkring åtta miljoner platser.

Källa: CNN

15 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

EU mot igenkänning

16 april 2021

Förbjud AI som används för ansiktsigenkänning i övervakningssyfte och som manipulerar mänskliga beslut. Det föreslår EU i en ny proposition.

Kvinnor mer videotrötta

16 april 2021

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coop scannar hållbarhet

15 april 2021

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Konsert när du vill

15 april 2021

En ny strömningstjänst för konserter startar i Norden. Tanken är att bli en sorts Netflix för musikevenemang där du kan lyssna på dina favoritartisters framträdanden hemifrån när du vill. 

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.