Ändra i Google Maps

En Skidlift I Svenska Fjällen

Nu kan du snart ändra kartan och ladda upp bilder från platser till Google Maps. Nyheten kommer i samband med en större satsning för att få appen att bli mer relevant, både för bolag och användare. 

– Med alla de förändringar världen har gått igenom det senaste året uppskattar människor alltmer information om platser nära dem, som om en affär eller restaurang är öppen, till exempel, säger Google i ett uttalande.

Ladda upp foton

Inom kommer en ny uppdatering för Google Maps att rullas ut där bolaget vill utöka möjligheten för användare att uppdatera information om platser de besöker. När du trycker på ett ställe i kartappen, till exempel en restaurang, kommer en uppdaterings-flik att dyka upp och alla med Google-konton kan gå in och skriva och ladda upp foton.

Ändra kartan

Användare kommer också ha möjlighet att föreslå förändringar på kartan om till exempel en väg har bytt namn eller försvunnit, som Google sedan kontrollerar innan det godkänns och implementeras.

– Vi vill göra det lätt för alla med ett Google-konto att dela med sig av kunskap om sitt lokala område, skriver Google.

150 miljoner guider

Förändringen är en i raden när Google vill bygga upp Maps till en app med fler användningsområden där företag och användare kan kommunicera med varandra eller där användare kan betala för en bilparkering.

Enligt Google finns det ungefär 150 miljoner Local Guides, alltså personer som kontinuerligt bidrar med information på Google Maps och som under 2020 bidrog med omkring åtta miljoner platser.

Källa: CNN

15 mars 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng