Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Breakouts i Teams

Teams Breakouts

Teams släpper nu funktionen Breakout rooms helt öppet, vilket låter mötesorganisatörer dela upp möten i mindre grupper och på så sätt underlätta diskussioner och brainstorming-sessioner.

Att skapa givande diskussioner kan ibland vara svårt i stora grupper. Det ska nu lösas med Breakout rooms där du kan dela upp möten in i mindre grupper. Mötesarrangören kan skapa upp till 50 breakout-rum och välja mellan att automatiskt eller manuellt tilldela deltagare olika rum.

Arrangören kan även välja att låta deltagarna komma tillbaka till huvudmötet när som helst, för att sedan återvända till det tilldelade mindre mötesrummet.

Teams Mindre

Rummen går när som helst att döpa och döpa om.

Arrangören kan skapa, döpa, döpa om och ta bort rum när hen vill. När breakout-rummen är öppna kan organisatören även gå med i vilket rum som helst. Hen kan även skicka meddelanden till breakout-rummen samt återkalla alla deltagare till huvudmötet när som helst.

Filer som tagits fram i breakout-rummen kan delas i huvudmötet när alla är tillbaka där och blir sedan tillgängliga i möteschatten efteråt.

Källa: Microsoft

14 december 2020 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto adobestock

Senaste nytt

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.