Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Breakouts i Teams

Teams släpper nu funktionen Breakout rooms helt öppet, vilket låter mötesorganisatörer dela upp möten i mindre grupper och på så sätt underlätta diskussioner och brainstorming-sessioner.

Text Fredrik Adolfsson Foto adobestock 14 december 2020 digit

Teams Breakouts

Att skapa givande diskussioner kan ibland vara svårt i stora grupper. Det ska nu lösas med Breakout rooms där du kan dela upp möten in i mindre grupper. Mötesarrangören kan skapa upp till 50 breakout-rum och välja mellan att automatiskt eller manuellt tilldela deltagare olika rum.

Arrangören kan även välja att låta deltagarna komma tillbaka till huvudmötet när som helst, för att sedan återvända till det tilldelade mindre mötesrummet.

Teams Mindre

Rummen går när som helst att döpa och döpa om.

Arrangören kan skapa, döpa, döpa om och ta bort rum när hen vill. När breakout-rummen är öppna kan organisatören även gå med i vilket rum som helst. Hen kan även skicka meddelanden till breakout-rummen samt återkalla alla deltagare till huvudmötet när som helst.

Filer som tagits fram i breakout-rummen kan delas i huvudmötet när alla är tillbaka där och blir sedan tillgängliga i möteschatten efteråt.

Källa: Microsoft

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.