Nyheter i Word

Penna Skriver På Vit Bakgrund

Snart kommer en AI att föreslå vilket ord du ska skriva när du arbetar i Word och Outlook. Funktionen finns sedan tidigare hos Google och nu gör Microsoft en AI-lansering.

– Text-förutsägelser i Word hjälper användare att skriva mer effektivt genom att förutse text snabbt och träffsäkert, skriver Microsoft i en post om uppdateringar i Microsoft 365.

Smartare dokument

När en användare skriver en text i Word eller ett mejl i Outlook kommer programmet att föreslå ord som passar in att följa på det ord du precis skrivit, ungefär som Googles Smart Compose-funktion. Genom att trycka på Tab-tangenten skrivs ordet ut, och Esc-tangenten får förslaget att försvinna.

Textförslaget baseras på en AI som också kommer att ta i beaktning hur just du har uttryckt dig i tidigare mejl och dokument, men Microsoft understryker att ingen data lagras och finns inte tillgänglig för andra användare.  

Engelska gäller

Den som vill återkoppla till Microsoft med förslag på ord kan högerklicka på ordet och skicka in sin kommentar. Ordförslagsfunktionen finns än så länge bara på engelska och funktionen i Outlook fungerar till en första början bara i Nordamerika.

Funktionen kommer att rullas ut i början av 2021.

Källa: Microsoft

25 februari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng