Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

– Att använda en omodern bildskärm till dagens datorer är som att köra Porsche på traktordiesel, säger Christopher Havervall, affärsutvecklare visuals på Lenovo Norden.

– Det har blivit ännu tydligare under pandemin när allt fler arbetar och studerar på distans och ställer nya krav på ergonomi, säkerhet och flexibilitet, Det finns också anledning att tro att många kommer välja distansarbete i någon omfattning även när pandemin äntligen är över.

Mobil arbetsplats 

Vare sig hemmakontoret är vid köksbordet eller en dedicerad arbetshörna har de flesta upp till tio timmars skärmtid per arbetsdag. Teamsmöten kan avlösa varandra och däremellan kanske hela arbetsplatsen behöver flyttas av hänsyn till familjens aktiviteter. Det här ställer stora och delvis nya krav på utrustningen.

– När pandemin tog fart tidigt förra året fick vi en lång rad önskemål från företag och användare på en bildskärm för hemarbete. Det skulle vara en säker skärm med inbyggd ethernet-port och kamera som låser vid inaktivitet. Skärmen skulle vara enkel att ställa in för en bekväm arbetsställning. Den skulle vara lätt att flytta och ha ett minimum av kablar för en clean desk environment. Hela önskelistan uppfylls med vår nyintroducerade bildskärm Lenovo Thinkvision T27HV-20.

Ögonvänlig skärm

27 tums-skärmen kopplas med en kabel via USB-C till alla typer av smarta telefoner, plattor och datorer och laddar samtidigt som den ger bild och ljud. På tal om långa arbetsdagar lyfter Christopher Havervall fram ytterligare en fördel med skärmen.

– Dagens bildskärmar avger fortfarande en del blått ljus och flimmer som är jobbigt för ögonen. Jag har pratat med ögonläkare som berättar om effekterna av det här som de möter i sitt arbete, till och med hos barn. Det känns väldigt bra att vår nya skärm minimerar sådana problem. Skärmen är dessutom certifierad av en internationell organisation för teknikcertifiering, TÜV Rheinland. Vi är tämligen ensamma om den här certifieringen idag.

907 gram

Lenovo har fler nya lösningar för ett enklare arbetsliv hemma eller på kontoret, när den dagen kommer. Den bärbara businessdatorn ThinkPad X1 Nano väger 907 gram men är en riktig tuffing. 

Christopher Havervall Proffe

Christopher Havervall, affärsutvecklare visuals på Lenovo Norden.

– När jag visar den tror de flesta att det är en tom dummydator, för så lätt kan den inte vara annars. Men det är lika användbar och slitstark som alla våra Thinkpads. Bland annat är den utvecklad enligt Intel Evo, det vill säga ett ramverk för design baserad på elfte generationens Intel Core-processorer, säger Pasi Välimaa, produktchef på Lenovo.

– Det innebär bland annat mer än nio timmars kontinuerlig användning av datorn. Datorn har också genomgått 22 Mil Spec-tester för att klara daglig användning, oavsett vad som händer.

På tal om distansarbete är ThinkSmart View en dedicerad lösning för Teams- eller Zoom-möten.

– Teams drar resurser från datorn och på det här sättet kan användaren hålla sin pc fri för annat, med möjlighet att flytta sömlöst till en annan enhet om det behövs, till exempel för en presentation.

05 Thinkvision T27hv Hero Front Facing Left

Lenovo Thinkvision T27HV-20.

5 februari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Anne HammarskjölddigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng