Facebooks antivaxx

Vaccin Corona

Facebook förbjuder vaccinmotståndares försök att sprida desinformation om covid-19. Bland annat är det inte tillåtet att skriva att coronavaccinet är farligare än viruset, att det är giftigt eller att vaccinet kan orsaka autism. 

– Dessa nya policys kommer hjälpa oss i arbetet med att vidta aggressiva åtgärder mot desinformation om covid-19 och vaccin, skriver Facebook i ett blogginlägg.  

Sedan tidigare har Facebook satt stopp för desinformation angående vaccin genom att gömma undan de inläggen. 

Nu har plattformen, tillsammans med WHO, tagit fram nya innehållsregler över vad som får publiceras. En stor del av reglerna handlar om vaccin mot covid-19. 

Till exempel tillåts inte inlägg om att covid-19 är konstgjort, att vaccinet är farligare än viruset eller att vaccinet är giftigt eller kan orsaka autism.

De nya reglerna ska göra det möjligt för moderatorer att kunna agera på konton, sidor och grupper där desinformation publiceras. Personer som vid upprepade tillfällen bryter mot reglerna kommer stängas av från Facebook. 

Det är inte första gången som Facebook förstärker sin covidpolicy. I december började bolaget radera inlägg om att vacciner innehåller mikrochip, att ansiktsmasker inte förhindrar spridning och att 5G-teknik bidrar till eller orsakar infektioner.

Källa: Engadget, Feber, The Guardian

10 februari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng