Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Blippa med bankkort

SL Lokaltrafik

Nu kan du blippa din SL-resa med ditt bankkort. Det betyder att det inte längre behövs ett SL Accesskort för att åka kollektivt i Stockholm.

– Ett historiskt steg framåt för kollektivtrafiken i Stockholm där alla bankkort nu blir SL-kort, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm.

Stockholm blir första stad i Norden att införa en betallösning som gör att du kan blippa din resa med både vanliga och digitala bankkort. Sedan tidigare finns liknande lösningar i exempelvis London, New York och Bryssel.

Under ett års tid har runt 100 personer testat att åka kollektivt med hjälp av sitt bankkort. Men från och med 2 februari kan alla resenärer köpa en enkelbiljett genom att blippa sitt Mastercard, Visakort eller American Expresskort på sättet som man tidigare gjort med sitt SL Accesskort. Till en början kommer det bara att gå köpa vuxenbiljett, men framöver ska det även bli möjligt att köpa rabatterade biljetter. 

– En normal dag när det inte är pandemi görs över tre miljoner resor hos SL. Det känns självklart att Stockholms kollektivtrafik ska ha internationell standard på biljettsystem och resande, säger Kristoffer Tamsons.

Källa: SVT

2 februari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

Facebook drabbas av nekad IOS-spårning

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.