Blippa med bankkort

SL Lokaltrafik

Nu kan du blippa din SL-resa med ditt bankkort. Det betyder att det inte längre behövs ett SL Accesskort för att åka kollektivt i Stockholm.

– Ett historiskt steg framåt för kollektivtrafiken i Stockholm där alla bankkort nu blir SL-kort, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm.

Stockholm blir första stad i Norden att införa en betallösning som gör att du kan blippa din resa med både vanliga och digitala bankkort. Sedan tidigare finns liknande lösningar i exempelvis London, New York och Bryssel.

Under ett års tid har runt 100 personer testat att åka kollektivt med hjälp av sitt bankkort. Men från och med 2 februari kan alla resenärer köpa en enkelbiljett genom att blippa sitt Mastercard, Visakort eller American Expresskort på sättet som man tidigare gjort med sitt SL Accesskort. Till en början kommer det bara att gå köpa vuxenbiljett, men framöver ska det även bli möjligt att köpa rabatterade biljetter. 

– En normal dag när det inte är pandemi görs över tre miljoner resor hos SL. Det känns självklart att Stockholms kollektivtrafik ska ha internationell standard på biljettsystem och resande, säger Kristoffer Tamsons.

Källa: SVT

2 februari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng