Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Toan kollar din hälsa

Toalettpapper

Det japanska företaget Toto har tagit fram en Wellness Toilet som kontrollerar användarens avföring och analyserar personens hälsa, varje gång toaletten används.

Runt om i världen exploderar antalet IoT-enheter som granskar och försöker förbättra vårt välmående. Det är dock ovanligt att tekniken kommer i kontakt med våra exkrementer, i alla fall fram tills nu.

Under CES presenterades nämligen Wellness Toilet som har en rad sensorer som scannar avföringen för att se hur varje toalettbesökare mår. En medföljande app spårar sedan användarens mentala och fysiska status och kan rekommendera diverse livsstilsförändringar.

Ett exempel kan vara att appen meddelar dig om att din diet verkar obalanserad, för att därefter tipsa dig om recept på laxsallad eller kyckling- och avokadosallad.

Dessutom avläses användarens hud när den kommer i kontakt med toalettsitsen. Denna kombination av hud och exkrementer ser bolaget som en unik fördel i wellnessbranschen.

Källa: Cnet, BBC

13 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.