Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Toan kollar din hälsa

Det japanska företaget Toto har tagit fram en Wellness Toilet som kontrollerar användarens avföring och analyserar personens hälsa, varje gång toaletten används.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 13 januari 2021 digit

Toalettpapper

Runt om i världen exploderar antalet IoT-enheter som granskar och försöker förbättra vårt välmående. Det är dock ovanligt att tekniken kommer i kontakt med våra exkrementer, i alla fall fram tills nu.

Under CES presenterades nämligen Wellness Toilet som har en rad sensorer som scannar avföringen för att se hur varje toalettbesökare mår. En medföljande app spårar sedan användarens mentala och fysiska status och kan rekommendera diverse livsstilsförändringar.

Ett exempel kan vara att appen meddelar dig om att din diet verkar obalanserad, för att därefter tipsa dig om recept på laxsallad eller kyckling- och avokadosallad.

Dessutom avläses användarens hud när den kommer i kontakt med toalettsitsen. Denna kombination av hud och exkrementer ser bolaget som en unik fördel i wellnessbranschen.

Källa: Cnet, BBC

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.