Säkerhet för 500 mdr

Folk På Stan

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka. 

Cybersäkerhetsmarknaden kommer att värderas till 60,2 miljarder dollar 2021, cirka 500 miljarder svenska kronor, vilket är en ökning från 54,7 miljarder under 2020, enligt en ny rapport från analysföretaget Canalys.

Även i värsta fall, om det exempelvis dyker upp nya mutationer av covid-19 och lockdowns fortsätter att vara vanliga runt om i världen, så ser bolaget att investeringarna kommer att öka med drygt 6 procent och landa på 57,7 miljarder dollar.

Både antalet dataintrång och ransomware-attacker nådde en rekordhög nivå förra året. Kända ransomware-attacker ökade med nästan 60 procent. En anledning till detta är nätfiskekampanjer inriktade på personer som arbetar hemifrån.

Webb- och mejlsäkerhet kommer att växa med 12,5 procent. Investeringar i sårbarhets- och säkerhetsanalys kommer att öka med nästan lika mycket, nämligen 11 procent. Nätverkssäkerhet kommer att växa med 8 procent och vara det största säkerhetssegmentet. 

Källa: Canalys

21 januari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng