Reservdelar till salu

Reservdel Dator

Nu kan du köpa reservdelar från datorer som inte kan återanvändas. Det är bolaget Inrego som lanserar den nya produktgruppen, efter att ha konstaterat ett ökat intresse för återbruk av it-utrustning.

Omkring 80 procent av klimatpåverkan från en dator kommer från produktionen. Därför är det enskilt bästa vi kan göra för att minska klimatpåverkan från våra datorer att använda produkterna längre, samt att se till att de återanvänds när du är klar med dem. Därför känns det som ett steg i rätt riktning att hjälpa till så att alla kan reparera sina produkter på hemmaplan och på ett hållbart sätt, säger Sebastian Holmström, Circular Strategy Lead på Inrego.

Den nya produktgruppen består av reservdelar från datorer som ej kan återanvändas, men som likväl har fullt fungerande delar. Genom att sälja reservdelar vill företaget ytterligare minska andelen som går till återvinning.

Till en början kommer Inrego sälja reservdelar till ett antal utvalda datormodeller, men sortimentet kommer utökas successivt.

Vi har arbetat med återbruk av it-utrustning i över 25 år och vi ser att det finns ett ökat intresse. Vi är därför väldigt glada att nu kunna dela med oss av den här tjänsten som kommer möjliggöra ytterligare förlängd livstid på datorer vilket kommer att bespara både klimatet och plånboken, säger Mattias Aronsson, vd Inrego Norden.

Källa: Aktuell hållbarhet, Inrego

26 januari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng