Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

– Vår nya generation VR-headset är utvecklad för både spel och utbildning tillsammans med Valve och Microsoft. Det gör att det här är en svårslagen lösning, säger Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions på HP.

Med VR-headsetet Reverb G2 har HP försökt kombinera den bästa hårdvaran från HP och Valve, med den bästa mjukvaran från Microsoft. Just Valve är centrala i VR-världen när det kommer till spel på sin plattform Steam, och har till Reverb G2 bland annat bidragit med marknadens mest högupplösta linser. Samtidigt stöds headsetet av Microsoft VR-operativsystem Windows Mixed Reality.

Nästa generations utbildningar

Utöver att Reverb G2 tar nästa kliv för alla de som vill uppleva sina VR-spel på ett betydligt bättre sätt, tror Stefan Jeleby att Reverb G2 framförallt kommer att göra avtryck i utbildningssammanhang.

– Organisationer kan eliminera kostnader för resor vilket samtidigt är bra för miljön. Det finns oräkneliga sammanhang där användare ska lära sig att hantera olika fysiska föremål, där VR kan göra stor nytta.

Tekniken ikapp

Stefan Jeleby vidhåller att VR inte riktigt har slagit igenom helt och hållet i sammanhang där många tänker sig att det skulle vara väldigt användbart, dels för just utbildning, dels branscher som byggsektorn där många arkitekter nog skulle få mycket hjälp av att kunna gå in och ur byggnader som de ritat.

– Men till skillnad från i andra digitaliseringssammanhang när tekniken har funnits men där vi människor inte anpassat oss, har det med VR varit lite tvärtom, det vill säga tekniken, och framförallt enkla programvaror, har inte riktigt funnits där. Men i takt med att marknaden för VR växer hoppas vi att den här produkten kommer att spela en viktig roll, säger han.

Omnicept Edition

Så långt det mer traditionella headsetet. Men HP har också en ännu mer avancerad variant som heter Omnicept Edition. I den ingår sensorer som mäter ögonrörelser, pupillstorlek, puls och ansiktsuttryck. Omnicept Edition är än mer användbart i utbildningssyfte eftersom anonym data samlas in kring hur användaren ser, hör och upplever i VR-världen.

Jeleby Proffe

Stefan Jeleby, Category Manager Client Solutions på HP.

– Det finns inget som motsvarar detta på marknaden. Därför tillhandahåller HP dessutom en plattform på vilka organisationer och utvecklare kan bygga sina egna programvaror. Det är viktigt att tillägga att de data som samlas in aldrig går att spåra till enskilda användare och datan hanteras på ett säkert sätt.

Har pandemin skyndat på behovet av VR?

– Pandemin har bevisat för oss att vi kan lösa mycket tillsammans på distans. Men det är fortfarande så att vi i vissa typer av projekt skulle klara oss bättre om vi kunde kliva in i ett 3D-sammanhang, och det gäller alla branscher som tillverkar produkter. Med VR kommer detta bli möjligt att göra från hemmet, precis som så många andra uppgifter vi sett att vi kan lösa hemifrån. Framöver lär det dessutom komma ännu bättre och mer användarvänliga lösningar där vi skapar avatarer och kan bege oss in i sammanhang med våra kollegor eller vänner, säger Stefan Jeleby.

Hp Reverb G2

HP Reverb G2 och HP Reverb G2 Omnicept Edition

HP Reverb G2 är bland annat utrustad med marknadens bästa linser, en enkel justeringslösning beroende på avståndet mellan användarens ögon, och ett 3D-ljud så att användaren hör ljudet beroende på var det kommer från i VR-upplevelsen. Ansiktsmasken sitter fast med magneter och är i läder för att göra den lättare att rengöra.

Till skillnad från föregångaren är den utrustad med två extra kameror på sidan av headsetet som kommunicerar trådlöst med de medföljande handkontrollerna.

Utöver all ny teknik som finns i HP Reverb G2 är Omnicept Edition är utrustad med fyra typer av sensorer som är helt nya i VR-världen. Dessa sensorer mäter ögonrörelser, puls, förändringar i ansiktsuttryck och förändring i pupillstorlek.

29 januari 2021 Uppdaterad 2 februari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto HP

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Vr Skola Kungsbacka Eskilstuna

VR tar skolan till hemmasittare

4 maj 2021 digit

Elever med psykisk ohälsa, eller har andra skäl, kan via VR få tillgång till undervisningen och en ökad känsla av närvaro på egna villkor. Både Kungsbacka och Eskilstuna kommun testar just nu att införa tekniken för att stötta elevhälsan. 

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Bäddad Säng

Hemmajobbare sover mer

25 mar 2021 digit

Personer som arbetar hemifrån sover längre, producerar lika mycket och rör sig lika mycket som när de jobbar på kontoret. Det visar en studie från Högskolan i Gävle.

En Dimmig Skog I Alsace I Frankrike

Sandvikens hållbaraste kontor

23 mar 2021 digit

Nya kontor på Sandbacka Science Park har fokus på hållbarhet och all utrusning, inklusive it och datorer, är återanvända produkter. De sex kontoren är avsedda för startups och småföretag och intresset har varit stort, långt innan inflyttning.

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska.