Guide för öppen data

Oppen Data 960640

Nu lanserar Digg en komplett guide om öppen och delad data i offentlig förvaltning. Förhoppningen är att stödet ska underlätta att arbeta med öppen och datadriven information. 

På digg.se finns det nu bland annat en guide som steg för steg instruerar personer som arbetar med att tillgängliggöra data. Innehållet bygger delvis på material från Naturvårdsverket och Stockholms stad, samt lärdomar från andra liknande projekt.

Dessutom finns det en vägledning för beslutsfattare vid strategiska beslut och åtgärder som guidar inför och under arbetet att göra data tillgängligt, till exempel lyfts en rad frågeställningar som beslutsfattare bör ta ställning till.

Sedan tidigare har Digg publicerat Principer för att tillgängliggöra information och Rekommendation för öppna licenser och immaterialrätt. De är nu en del av innehållet på sajten och är länkade till vägledningarna.

Stödet kommer successivt att utvecklas och om det blir aktuellt, även anpassas efter den nya öppna data-lagen som föreslås träda i kraft under 2021.

Källa: Digg

28 januari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng