Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Videomöte med doft

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 7 december 2020 digit

Kaffe Videomöte

Det kommer att kännas som att vi sitter på samma Starbucks och dricker en kaffe tillsammans. Vem som helst, oavsett var de är, kommer alltid att känna att de är på samma plats tillsammans, säger Eric Yuan.

Under konferensen Web Summit pratade Zooms vd och grundare Eric Yuan om framtiden för videomöten. Han menar, väntat nog, att videomöten är här för att stanna, men även att de snart kan inkludera fler sinnen än bara syn och hörsel.

I möten ska du, via framsteg inom VR och AI, kunna känna aromen av kollegans kaffe och därmed även få in lukt in i den virtuella världen. Det ska även gå att skaka hand eller göra high-five med en kollega på andra sidan jordklotet, samt förstå varandra oavsett om ni talar olika språk.

Jag kommer att kunna skaka hand med dig oberoende av var du är, och om vi talar olika språk kommer AI göra att vi förstår varandra även verbalt, säger Eric Yuan. 

Källa: BBC, Stylist

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.