Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Videomöte med doft

Kaffe Videomöte

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

Det kommer att kännas som att vi sitter på samma Starbucks och dricker en kaffe tillsammans. Vem som helst, oavsett var de är, kommer alltid att känna att de är på samma plats tillsammans, säger Eric Yuan.

Under konferensen Web Summit pratade Zooms vd och grundare Eric Yuan om framtiden för videomöten. Han menar, väntat nog, att videomöten är här för att stanna, men även att de snart kan inkludera fler sinnen än bara syn och hörsel.

I möten ska du, via framsteg inom VR och AI, kunna känna aromen av kollegans kaffe och därmed även få in lukt in i den virtuella världen. Det ska även gå att skaka hand eller göra high-five med en kollega på andra sidan jordklotet, samt förstå varandra oavsett om ni talar olika språk.

Jag kommer att kunna skaka hand med dig oberoende av var du är, och om vi talar olika språk kommer AI göra att vi förstår varandra även verbalt, säger Eric Yuan. 

Källa: BBC, Stylist

7 december 2020 Uppdaterad 27 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.