Videomöte med doft

Kaffe Videomöte

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

Det kommer att kännas som att vi sitter på samma Starbucks och dricker en kaffe tillsammans. Vem som helst, oavsett var de är, kommer alltid att känna att de är på samma plats tillsammans, säger Eric Yuan.

Under konferensen Web Summit pratade Zooms vd och grundare Eric Yuan om framtiden för videomöten. Han menar, väntat nog, att videomöten är här för att stanna, men även att de snart kan inkludera fler sinnen än bara syn och hörsel.

I möten ska du, via framsteg inom VR och AI, kunna känna aromen av kollegans kaffe och därmed även få in lukt in i den virtuella världen. Det ska även gå att skaka hand eller göra high-five med en kollega på andra sidan jordklotet, samt förstå varandra oavsett om ni talar olika språk.

Jag kommer att kunna skaka hand med dig oberoende av var du är, och om vi talar olika språk kommer AI göra att vi förstår varandra även verbalt, säger Eric Yuan. 

Källa: BBC, Stylist

7 december 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng