Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med Microsoft

En smartare it-nyhetssajt

Revision med Azure

Nya samarbeten, rätt person på rätt plats och en framtidssäkrad plattform för både distansarbete och framtida tjänster. Så har Microsoft Azure hjälp revisionsbyrån Value & Friends.

– Sedan vi skaffade Azure och Microsoft 365 har samarbetet mellan våra kontor förbättrats betydligt, säger Magnus Wikström, revisor på Value & Friends.

Azure för framtiden

Value & Friends är en revisions- och redovisningsbyrå med ungefär 50 medarbetarna och som finns i Skellefteå, Vindeln, Umeå, Lycksele och Åsele. Efter en sammanslagning för knappt två år sedan behövde Value and Friends hitta nya sätt för att enklare kunna samarbeta på distans.

En hel del av de lösningar som föreslogs när byrån började se sig omkring efter en ny plattform, var servrar av den lite mer traditionella sorten, men Magnus Wikström och hans kollegor tyckte att en molntjänst som Azure kändes som ett mer framåtlutat och framtidssäkrat alternativ.

– Bland de molnlösningar som presenterades upplevde vi att vi skulle få mest nytta av Azure i kombination med Microsoft 365.

Nya samarbeten

Value & Friends arbetar nu med virtuella skrivbord så att allt dagligt arbete medarbetarna gör på sina datorer sker direkt mot molnet och sparas. Med Microsoft Teams har byrån fått en plattform att samarbeta på, vilket har inneburit ett helt ny sätt att fördela arbetsuppgifter inom bolaget.

Vi rustar oss för att kunna möta och hjälpa våra kunder på ett digitalt sätt

Nya samarbeten har uppstått och tack vare att mycket av byråns arbetsmaterial har digitaliserats de senaste åren, menar Magnus Wikström att grunden redan var lagd för att effektivisera arbetssättet.

– På våra stora uppstartsmöten kan vi fördela arbetsuppgifter över alla på hela byrån. Om det finns kompetens i Umeå som vi behöver för en kund i Skellefteå, kan vi idag dela upp och oss och sätta rätt person på rätt kund, på ett helt annat sätt än tidigare.  

Magnus Wikström Proffe

Magnus Wikström, revisor på Value & Friends.

Genom att utse en superanvändare som fungerat som spindeln i nätet har lösningarna sakta men säkert omfamnats av samtliga medarbetare. Enligt Magnus Wikström har molnflytten även säkerhetsmässigt inneburit ett lyft, med ett enklare gränssnitt och bättre koll på användarna. Det har inte minst varit viktigt under våren när hemarbete har varit mer utbrett.

– Det hade varit en betydligt besvärligare vår med vårt gamla system. Pandemin har dessutom påskyndat engagemanget och kunskapen kring verktygen, och videomöten kommer troligen fortsatt bli ett betydligt vanligare inslag framöver än vad det var innan.

Vad är nästa steg?

– Jag skulle säga att vi är ganska teknikmogna jämfört med många av de kunder vi arbetar med, så utöver att fortsatt fintrimma vår interna användning rustar vi oss för att kunna möta och hjälpa våra kunder på ett digitalt sätt, säger Magnus Wikström.

6 november 2020 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Value and Friends

Rekommenderad läsning

Adobestock 199083282
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Ny look i Outlook

4 mar 2021 digit

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Penna Skriver På Vit Bakgrund

Nyheter i Word

25 feb 2021 digit

Snart kommer en AI att föreslå vilket ord du ska skriva när du arbetar i Word och Outlook. Funktionen finns sedan tidigare hos Google och nu gör Microsoft en AI-lansering.

Jobb Hemifran
ett samarbete med microsoft

Så säkrar Söderhamn

19 feb 2021 digit

När coronapandemin nådde Söderhamn valde många av de kommunanställda att arbeta på distans, vilket ställde nya krav på säker uppkoppling. En pilot av Windows Virtual Desktop innebar en betydligt enklare hantering för it.

Ansikten Östersnd 960640

It för teknikovana

16 feb 2021 digit

Östersund vill öka teknikvanan hos medarbetarna och de som bor i kommunen, bland annat genom att öka användningen av Ipads, videomöten och digitala utbildningar. Vissa projekt har varit lyckade, andra har stött på problem.

Workshop960640

Robotar i grupparbete

16 feb 2021 digit

För att robotar ska fungera i en grupp behöver de lära sig att inte upprepa vad andra har sagt och inte heller prata oväsentligheter. Det visar en studie från Umeå universitet.

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.