Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nyheter i Azure

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

– Från dag ett när vi började bygga Azure visste vi att resan till molnet kräver en hybrid ansats. Med Azure Arc får du en enda plattform för att hantera all din it, oavsett var den finns, säger Erin Chapple, Corporate VP, Microsoft Azure Compute.

Azure Arc överallt

Den kanske största nyheten av alla Azure-nyheter under Microsoft Ignite rörde det som kallas för Azure Arc. Azure Arc är ett verktyg som gör det möjligt för en organisation eller ett bolag att utnyttja Azures funktionalitet på on prem-servrar. Tidigare har denna tjänst bara funnits som så kallad förhandsvisningsversion, men nu finns det tillgänglig för alla.

Enligt Microsoft är en av de stora behållningarna med tjänsten att du med Azure Arc får mycket av den funktionalitet som finns i Azure, utan att du behöver ha dina lösningar i molnet, vilket innefattar Microsofts regelverk om efterlevnad och underhåll av virtuella maskiner.

Azure är grunden för Microsofts tjänster.

– Vi gör det möjligt att hantera all it on prem och andra molntjänster, lokala eller centrala, med alla de fördelarna som kommer med Azure. Vi underlättar också för alla dem som vill migrera till molnet fullt ut, säger Erin Chapple.

Backup center

Ett annat tillskott i Azure är Azure Backup Center. En av fördelarna med att spara och hantera sin data i molnet är att det ofta är väldigt säkert. Men datan kan hamna på många olika platser, och det kan ibland vara en utmaning för de säkerhetsansvariga att hålla koll på alla som använder Azure och hur backupen ser ut för respektive projekt.

Med Azure Backup Center synliggörs allt detta i ett och samma gränssnitt och all backup kan hanteras från ett ställe, med indikationer på vad det är för typ av data och till exempel vilken säkerhetsklass det har.

Julia Och Erin Some

Julia White och Erin Chapple.

Nya App Service

För de som inte är riktigt varma i kläderna kring alla molntjänster som erbjuds, är det möjligt att via Microsoft App Services utnyttja molnet för enskilda delar av it, till exempel en webbplats.

I denna tjänst har nu kodningsplattformen Github integrerats och kopplats ihop med Powerapps, vilket innebär att även de organisationer som inte nyttjar molnet fullt ut, får en plattform på vilken de kan bygga tjänster och appar i till exempel containermiljöer.

– Det här gör att arbetsflödet för de som bygger tjänsterna och de som hanterar tjänsterna när de är live underlättas betydligt. Det blir också lättare för alla att se och hantera flödet av tjänsterna. Det är ytterligare ett exempel på hur Azure är grunden för Microsofts tjänster, säger Julia White, Corporate VP, Microsoft Azure.

4 november 2020 Uppdaterad 5 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Microsoft

Rekommenderad läsning

Microsoft, Lindex, Färgglada Barnplagg På Galgar

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 jun 2021 digit

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Gefle If Sebastian Sandlund

Gefle IF mot Allsvenskan med IoT och dataanalys

8 jun 2021 digit

Gefle IF:s herr och damlag spelar i Division 1 men har båda som mål att nå Allsvenskan fram till 2025. För att lyckas satsar man på molnlösningar och datainsamling för att utveckla den interna och externa kommunikationen, samt analysverktyg på planen för att utveckla spelare och spelet i sig. 

Buss I Södertälje

AI skapar efterfrågestyrd kollektivtrafik

7 jun 2021 digit

AI och molntjänster ska kunna förhindra trängsel i kollektivtrafiken och få fler att välja bort bilen. I ett pilotprojekt testas nu tekniken i Södertälje.

Franska Molnet Bleu Lagrar Data Inom Eu

Ny molnlösning lagrar datan inom EU

28 maj 2021 digit

Nu lanseras det franska molnföretaget Bleu, som kommer sälja molntjänster från Microsoft från lokala datacenter. Bleu kan klassas som ett Cloud de Confiance, det vill säga ett pålitligt moln, och därmed användas av franska staten, myndigheter, sjukhus och så vidare. 

Ung Kvinna Sitter Och Jobbar På Café Och Tittar Ut Genom Fönstret
video
Ett samarbete med HPE

Zero trust överallt med Aruba

28 apr 2021 digit

Zero trust och säkerhetslösningar som fungerar lika bra överallt blir allt viktigare. Nu presenterar Aruba lösningar som kan anpassas efter verksamheten, och som hanterar och säkrar både användare och klienter på en hybrid arbetsplats.

Klimatdator 960640

MS klimatdator spår väder

23 apr 2021 digit

Storbritanniens meteorologiska institut ska tillsammans med Microsoft skapa världens mest avancerade väder- och klimatdator. Bland annat ska den förbättra noggrannheten i dagliga väderprognoser och ge tidiga varningar om extrema väderhändelser.

Smart City
video
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Paraply Skydd Microsoft

Skyddet från Microsoft

15 mar 2021 säkerhet

Microsoft fortsätter att satsa på zero trust och det gäller nu inom många olika delar. Under Ignite presenteras nyheter om lösenordsfria inloggningar, verktyg för hotanalys och ny skanning inifrån och ut.

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.