Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Privat i Whatsapp

Chatt Whatsapp

Whatsapp introducerar funktionen att meddelanden raderas automatiskt efter en vecka. Därmed närmar sig plattformen den konkurrerande appen Snapchat.

Funktionen kan slås av och på av båda deltagarna i en privat chatt. I gruppchatter kontrolleras funktionen av adminanvändaren.

Att det Facebook-ägda bolaget väljer just sju dagar beror på att man vill göra det enklare att hålla konversationer mer privata, men samtidigt ska personer inte glömma vad en diskussion handlar om.

Whatsapp poängterar dock att försvinnande meddelanden inte är en sekretessfunktion. Ingenting stoppar användare från att spara chattinnehåll på andra sätt, samtidigt som bilder och videos sparas normalt i telefonens bildarkiv och raderas inte när meddelandena försvinner.

Funktionen kommer att finnas tillgänglig för de två miljarder användarna från och med slutet av november. Den konkurrerande appen Snapchat bygger i mångt och mycket på samma princip, det vill säga att meddelanden försvinner.

Källa: BBC, Techcrunch

5 november 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Ny look i Outlook

4 mars 2021

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Nya språk för Webex

3 mars 2021

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.

El för Volvo 2030

2 mars 2021

Om mindre än ett decennium ska alla Volvo Cars bilar vara helt eldrivna. Samtidigt kommer försäljningen nästan uteslutande ske online.  

Digitala nationella prov försenas

2 mars 2021

Plattformen som de digitala nationella proven ska ligga på uppfyller inte de juridiska kraven för skydd av personuppgifter. Nu skjuts därför både proven och testverksamheten upp.

MS anpassar moln

1 mars 2021

Microsoft lanserar fler molntjänster anpassade till olika branscher. Nya områden är bland annat bank och finans och industri.

Digital brottskarta

1 mars 2021

Region Stockholm lanserar en karta över anmälda brott. Syftet är att ge polis och övriga i samhället bättre koll och att skadegörelse, droger och inbrott ska minska.