Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Privat i Whatsapp

Chatt Whatsapp

Whatsapp introducerar funktionen att meddelanden raderas automatiskt efter en vecka. Därmed närmar sig plattformen den konkurrerande appen Snapchat.

Funktionen kan slås av och på av båda deltagarna i en privat chatt. I gruppchatter kontrolleras funktionen av adminanvändaren.

Att det Facebook-ägda bolaget väljer just sju dagar beror på att man vill göra det enklare att hålla konversationer mer privata, men samtidigt ska personer inte glömma vad en diskussion handlar om.

Whatsapp poängterar dock att försvinnande meddelanden inte är en sekretessfunktion. Ingenting stoppar användare från att spara chattinnehåll på andra sätt, samtidigt som bilder och videos sparas normalt i telefonens bildarkiv och raderas inte när meddelandena försvinner.

Funktionen kommer att finnas tillgänglig för de två miljarder användarna från och med slutet av november. Den konkurrerande appen Snapchat bygger i mångt och mycket på samma princip, det vill säga att meddelanden försvinner.

Källa: BBC, Techcrunch

5 november 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.