Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Privat i Whatsapp

Whatsapp introducerar funktionen att meddelanden raderas automatiskt efter en vecka. Därmed närmar sig plattformen den konkurrerande appen Snapchat.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 5 november 2020 digit

Chatt Whatsapp

Funktionen kan slås av och på av båda deltagarna i en privat chatt. I gruppchatter kontrolleras funktionen av adminanvändaren.

Att det Facebook-ägda bolaget väljer just sju dagar beror på att man vill göra det enklare att hålla konversationer mer privata, men samtidigt ska personer inte glömma vad en diskussion handlar om.

Whatsapp poängterar dock att försvinnande meddelanden inte är en sekretessfunktion. Ingenting stoppar användare från att spara chattinnehåll på andra sätt, samtidigt som bilder och videos sparas normalt i telefonens bildarkiv och raderas inte när meddelandena försvinner.

Funktionen kommer att finnas tillgänglig för de två miljarder användarna från och med slutet av november. Den konkurrerande appen Snapchat bygger i mångt och mycket på samma princip, det vill säga att meddelanden försvinner.

Källa: BBC, Techcrunch

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Hinder för AI-Sverige

30 november 2020

Fortfarande är AI framförallt en teknik för större svenska bolag. Under förra året stod tio svenska bolag för 65 procent av utveckling och forskning inom AI. Det visar en ny rapport från SCB.

Hyreshus i 3D-print

30 november 2020

Just nu byggs världens första 3D-printade lägenhetshus i tre våningar och även ett enfamiljshus med en liknande teknik. Båda husen byggs för att användas som bostäder.

Hållbar i molnet

27 november 2020

Att byta från traditionell it-infrastruktur till molnet kan minska världens totala it-utsläpp med 5,9 procent. Det motsvarar runt 60 miljoner ton koldioxid per år, eller utsläppen från 22 miljoner bilar. Det visar en ny rapport.

Robot dödar virus

26 november 2020

En robot utrustad med UVC-strålning kan bli en god hjälp för att förhindra spridning av till exempel corona på sjukhus. Roboten är utvecklad av forskare vid Örebro universitet och bygger på öppen källkod och 3D-printat material.

Trendbrott för mobiler

26 november 2020

Försäljningen av mobiler i Europa, Mellanöstern och Afrika landade på drygt 93 miljoner enheter under årets tredje kvartal. Det är en ökning med 2,1 procent jämfört med samma kvartal förra året, och ett trendbrott under 2020.

Angripen av AI

26 november 2020

Cyberkriminella tar hjälp av AI för att begå brott, bland annat används AI för social manipulering, ransomwareattacker och för att skapa deep fakes. Det visar en ny rapport från Europol.