Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

MS plan för säkerhet

Ms Corona 960640

Microsoft vill göra det enklare att ha koll på regler och förordningar samt upptäcka och svara på cyberattacker. Som en följd av coronapandemin lanserade man på Ignite ett nytt verktyg för regelefterlevnad och ett XDR-skydd som tar hand om bland annat appar, moln och IoT-enheter.

De nya säkerhets- och efterlevnadsinnovationerna ska hjälpa företag och organisationer att förenkla och modernisera sina miljöer. Med det omfamnar vi verkligheten att covid-19 sannolikt har förändrat de kommande tio åren av säkerhet och digital transformation, säger Vasu Jakkal, vice chef över Microsoft Security, Compliance och Identity, under Microsoft Ignite.

Microsoft samlar nu sina säkerhetskomponenter kring XDR, extended detection and response, under paraplynamnet Microsoft Defender, samtidigt som det integreras med SIEM-verktyget Azure Sentinel. Microsoft Defender inkluderar nu även Microsoft 365 Defender, tidigare känt under namnet Microsoft Threat Protection. Att lösningarna sammanfogas ska förenkla för företag och organisationer att upptäcka, analysera och till slut svara på diverse hot.

Azure Security Center blir till Azure Defender som även framåt ska vara den centrala dashboarden för att övervaka och managera säkerheten för resurser som virtuella maskiner, databaser, containers och IoT-enheter i hybrida miljöer. Där ska Secure Score ge organisationer insikt och rekommendationer kring konfigurationen av dessa säkerhetsfunktioner.

Säkerhetsteam har länge haft svårt att hålla koll på hot och signaler över dåligt integrerade lösningar som inte lyckas skydda hela miljön, från individuella enheter till hybrid- och molnlösningar, som en modern organisation använder. Nu ska det bli ändring på det.

Vi kan nu ge den bredaste täckningen av alla XDR i branschen, där AI analyserar attacker på identiteter, klienter, appar, mejl, IoT, infrastruktur och moln och levererar automatiserade lösningar när det är möjligt.

Verktyg för regler

Vasu Jakkal Microsoft

Vasu Jakkal, vice chef över Microsoft Security, Compliance och Identity.

Vasu Jakkal fortsatte seminariet med att prata om regelefterlevnad. Hon menar att Microsoft skiljer sig från andra bolag i det att man i sin portfölj har produkter och tjänster som omfattar alla kritiska säkerhetsaspekter, som cybersäkerhet, identitetshantering och efterlevnad och även integrerar och bygger in dessa komponenter i produkter som företag redan använder.

Microsoft Compliance Manager är bolagets nya lansering för efterlevnad av regulatoriska krav. Det är ett verktyg som ska göra det lättare att efterfölja en mängd olika lokala och globala förordningar och regler, där ett exempel är GDPR. Det automatiserade systemet ser hur du ligger till efterlevnadsmässigt och vad nästa steg borde vara.

Compliance Manager gör om lagkraven till handlingar som du behöver utföra. Du får en guide steg för steg för hur du ska gå tillväga, och genom ett poängsystem får du ett mätbart mått på hur arbetet går. På så sätt vill vi hjälpa dig att hålla koll i en tid med många komplexa förordningar.

På Microsoft anser vi att all säkerhet är en resa där vi tror mer på framsteg än på perfektion. Nyckeln är att varje steg du tar i processen gör dig, din data och ditt företag säkrare, på ett modernt sätt.

Vasu Jakkals fyra säkerhetstips som går att göra omgående.

  1. Använd tvåfaktorsautentisering.
  2. Håll din mjukvara uppdaterad.
  3. Identifiera alla enheter i ditt nätverk, se över ifall de är skyddade.
  4. Spåra framsteg med Microsoft Secure Score och Compliance Manager.

10 november 2020 Uppdaterad 5 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Säker Data, Eu, Microsoft, Människor Går Omkring I Ett Köpcentrum

Microsofts data stannar inom EU

6 maj 2021 säkerhet

Microsoft kommer att erbjuda kunder möjligheten att lagra sin data inom EU. Daniel Akenine, teknikchef Microsoft Sverige, menar att det kommer att förenkla datahanteringen för svenska verksamheter. Förhoppningen är att lösningen ska vara på plats i slutet av 2022. 

Ung Kvinna Sitter Och Jobbar På Café Och Tittar Ut Genom Fönstret
video
Ett samarbete med HPE

Zero trust överallt med Aruba

28 apr 2021 digit

Zero trust och säkerhetslösningar som fungerar lika bra överallt blir allt viktigare. Nu presenterar Aruba lösningar som kan anpassas efter verksamheten, och som hanterar och säkrar både användare och klienter på en hybrid arbetsplats.

Paraply Skydd Microsoft

Skyddet från Microsoft

15 mar 2021 säkerhet

Microsoft fortsätter att satsa på zero trust och det gäller nu inom många olika delar. Under Ignite presenteras nyheter om lösenordsfria inloggningar, verktyg för hotanalys och ny skanning inifrån och ut.

NIS2 Lakemedel
Voister förklarar

NIS2

9 mar 2021 Voister förklarar

Dagens NIS-direktiv ställer krav på alla verksamheter som sysslar med samhällsviktiga tjänster. Men nu har EU-kommissionen föreslagit att direktivet ska uppdateras i det som kallas NIS2 för att bättre anpassas efter dagens säkerhetsbehov. Planen är också att många fler aktörer kommer att beröras och för den som bryter mot direktivet kommer straffet att bli kännbart.

 

Amerikanska Flaggan Och Kinesiska Flaggan Målade Lite Coolt

Attacken mot MS mejlserver

9 mar 2021 digit

Upp mot 60 000 organisationer kan ha påverkats av attacken mot Microsofts mejltjänst Exchange. Enligt Microsoft är det den kinesiska hackergruppen Hafnium som ligger bakom attacken och nu pressas president Joe Biden att agera.

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Publik Stolar
video
Ett samarbete med Microsoft

Azure för publik sektor

1 dec 2020 digit

Microsoft lanserar Molndesign för Offentlig Sektor, en lösning som ska förenkla användandet av molntjänster i Microsoft Azure för kommuner, regioner och myndigheter.

Mobiltelefoner Med Säkerhetsmeddelande För Inlogg

MS tvekar om sms

16 nov 2020 säkerhet

Att logga in med hjälp av sms är inte tillräckligt säkert. Det menar Alex Weiner, säkerhetsexpert på Microsoft, som förespråkar flerfaktorsautentisering, men inte via telefonnätet.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.