Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Slutet för G Suite

Som en följd av coronapandemin och det ökade distansarbetet tar G Suite ny form och byter namn till Google Workspace. Med förändringen kommer ett antal nya funktioner.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 6 oktober 2020 digit

Google Logo

Det här är slutet för kontoret så som vi känner det, säger Javier Soltero, vice president Google Workspace, på Google.

I nya Google Workspace samlas mejl, möten, uppgifter och dokument. Verktygen för chatt-, röst- och videosamtal ingår också i plattformen. Med det nya namnet vill Google spegla produktvisionen på ett bättre sätt.

Google Workspace ger en bekant och helt integrerad användarupplevelse som hjälper alla att lyckas i den nya vardagen, oavsett om du arbetar hemifrån eller på kontoret, säger Javier Soltero.

En ny funktion som kommer med Google Workspace är förhandsvisning av länkar. Nu ska användare kunna förhandsgranska länkinnehållet i ett dokument, presentation eller kalkylark, utan att behöva lämna dokumentet man för stunden arbetar med. Tanken är att det ska spara tid då användaren inte behöver växla mellan appar.

En annan förändring är att när du at:ar någon i ett dokument kommer en popup-ruta att visa detaljer och rekommendera åtgärder, till exempel att dela dokumentet.

Google kommer snart även att byta ut ikonerna för sina verktyg och appar.

Källa. Google, The Verge, Techcrunch

Senaste nytt

Whatsapp tappar

26 januari 2021

Whatsapp rasar på nedladdningslistorna samtidigt som meddelandeappar som Signal och Telegram växer. Men den kommande uppdateringen som tros ligga bakom tappet bygger enligt bolaget på en missuppfattning.

Reservdelar till salu

26 januari 2021

Nu kan du köpa reservdelar från datorer som inte kan återanvändas. Det bolaget Inrego som lanserar den nya produktgruppen, efter att ha konstaterat ett ökat intresse för återbruk av it-utrustning.

Minskat mobilsug

26 januari 2021

I Västeuropa byter numera genomsnittet sin telefon var 40:e månad. Det är en rekordhög siffra, men som beräknas sjunka till var 33:e månad till 2025 och skillnaderna mellan olika länder är stor.

Google vs Australien

25 januari 2021

Australien vill att Google betalar ut pengar till de nyhetsbolag vars nyheter dyker upp i sökmotorn. Om lagförslaget går igenom kan det få konsekvenser för Googles verksamhet i hela världen.  

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.