Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Slutet för G Suite

Google Logo

Som en följd av coronapandemin och det ökade distansarbetet tar G Suite ny form och byter namn till Google Workspace. Med förändringen kommer ett antal nya funktioner.

Det här är slutet för kontoret så som vi känner det, säger Javier Soltero, vice president Google Workspace, på Google.

I nya Google Workspace samlas mejl, möten, uppgifter och dokument. Verktygen för chatt-, röst- och videosamtal ingår också i plattformen. Med det nya namnet vill Google spegla produktvisionen på ett bättre sätt.

Google Workspace ger en bekant och helt integrerad användarupplevelse som hjälper alla att lyckas i den nya vardagen, oavsett om du arbetar hemifrån eller på kontoret, säger Javier Soltero.

En ny funktion som kommer med Google Workspace är förhandsvisning av länkar. Nu ska användare kunna förhandsgranska länkinnehållet i ett dokument, presentation eller kalkylark, utan att behöva lämna dokumentet man för stunden arbetar med. Tanken är att det ska spara tid då användaren inte behöver växla mellan appar.

En annan förändring är att när du at:ar någon i ett dokument kommer en popup-ruta att visa detaljer och rekommendera åtgärder, till exempel att dela dokumentet.

Google kommer snart även att byta ut ikonerna för sina verktyg och appar.

Källa. Google, The Verge, Techcrunch

6 oktober 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Senaste nytt

AI-protein som vaccin

9 april 2021

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin. 

Bitcoin hotar Kinas miljö

8 april 2021

Idag står Kina för 75 procent av all bitcoin-produktion och den så kallade miningen kräver så mycket energi att produktionen nu hotar landets mål att vara klimatneutral 2060.

AI-musik av 27-klubben

8 april 2021

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Fass som app

7 april 2021

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

Varning för Insta-hack

7 april 2021

Det blir allt vanligare att småföretagare får sina Instagram-konton hackade. Trots den allmänna uppfattningen att inte betala en lösensumma, tvingas många göra det på grund av bristfällig hjälp från Facebook, som äger plattformen.

Bättre möten utan video

7 april 2021

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.