Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Den nya browsern

I Google senaste version av sin webbläsare ska det bli lättare att hantera sina flikar. Det kommer dessutom att gå snabbare att surfa.

Text Tim Leffler Foto Adobestock 28 augusti 2020 digit

Google Chromeloggan Med En Skuggad Person Framför
Google Flikar

För att underlätta för sina användare att ha koll på alla de webbplatser och tabbar som kan vara öppna samtidigt, introduceras nu en sorts samlingsflik i Google Chrome som gör det möjligt att komprimera antalet flikar i ett och samma webbfönster, med till exempel en samlingsflik för nyheter, en för arbete, och så vidare.

Hovra och svajpa snabbt

Google Hovra

Dessutom kommer ett minifönster av respektive webbsida att poppa upp när du hovrar över fliken. Vidare kommer det bli möjligt att svajpa mellan tabbar på Chromebooks när de används som en läsplatta.

Att browsern dessutom kommer att fungera snabbare beror bland annat genom en fortsatt utveckling av en metod som kallas tab throttling, eller flik-strypning. Det innebär förenklat att de tabbar som du arbetar och använder mycket kommer att ta resurser av de tabbar som inte använts på ett tag.

Källa: Engadget

Senaste nytt

Robotens ögon

24 september 2020

Ny teknologi från Örebro universitet kommer att underlätta för operatörer att styra robotar under vatten. Den nya kunskapen kommer till stor nytta för bland annat gas- och oljeindustrin.  

Bättre sving med AI

24 september 2020

En AI-baserade app och en smart klocka ska kunna få din sving att nå nya nivåer. 

Bäst på stadsnät

23 september 2020

Mittnät har utsetts till årets stadsnät. Motiveringen till utnämningen är bland annat förmågan att ta tillvara nio kommuners olikheter och att dela med sig av erfarenheter.

Twitter väljer vita

23 september 2020

Twitters algoritm behandlar inte svarta ansikten på samma sätt som vita. Diskrimineringen upptäcktes efter en liknande diskriminering i videomötesprogrammet Zoom.

Dödsorsak ransomware

22 september 2020

På grund av en ransomware-attack kunde en tysk ambulans inte åka till närmsta sjukhus. Färden tog en timme extra, vilket ledde till att en patient omkom.

Osund gaming

22 september 2020

Dataspelsberoende är ett nytt diagnostiserbart beroende. Ett forskningsprojekt på Luleå universitet ska nu öka den vetenskapliga förståelsen för diagnosen.