Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Den nya browsern

Google Chromeloggan Med En Skuggad Person Framför

I Googles senaste version av sin webbläsare ska det bli lättare att hantera sina flikar. Det kommer dessutom att gå snabbare att surfa.

Google Flikar

För att underlätta för sina användare att ha koll på alla de webbplatser och tabbar som kan vara öppna samtidigt, introduceras nu en sorts samlingsflik i Google Chrome som gör det möjligt att komprimera antalet flikar i ett och samma webbfönster, med till exempel en samlingsflik för nyheter, en för arbete, och så vidare.

Hovra och svajpa snabbt

Google Hovra

Dessutom kommer ett minifönster av respektive webbsida att poppa upp när du hovrar över fliken. Vidare kommer det bli möjligt att svajpa mellan tabbar på Chromebooks när de används som en läsplatta.

Att browsern dessutom kommer att fungera snabbare beror bland annat genom en fortsatt utveckling av en metod som kallas tab throttling, eller flik-strypning. Det innebär förenklat att de tabbar som du arbetar och använder mycket kommer att ta resurser av de tabbar som inte använts på ett tag.

Källa: Engadget

28 augusti 2020 Uppdaterad 28 september 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.

Facebook satir-varnar

12 april 2021

Facebook kommer att lägga in informationsrutor på vissa sidor för att underlätta för användarna att förstå källan. Det gäller bland annat sidor som sprider satir, för att undvika att felaktiga nyheter sprids.

AI-protein som vaccin

9 april 2021

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin.