Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Den nya browsern

I Googles senaste version av sin webbläsare ska det bli lättare att hantera sina flikar. Det kommer dessutom att gå snabbare att surfa.

Text Tim Leffler Foto Adobestock 28 augusti 2020 digit

Google Chromeloggan Med En Skuggad Person Framför
Google Flikar

För att underlätta för sina användare att ha koll på alla de webbplatser och tabbar som kan vara öppna samtidigt, introduceras nu en sorts samlingsflik i Google Chrome som gör det möjligt att komprimera antalet flikar i ett och samma webbfönster, med till exempel en samlingsflik för nyheter, en för arbete, och så vidare.

Hovra och svajpa snabbt

Google Hovra

Dessutom kommer ett minifönster av respektive webbsida att poppa upp när du hovrar över fliken. Vidare kommer det bli möjligt att svajpa mellan tabbar på Chromebooks när de används som en läsplatta.

Att browsern dessutom kommer att fungera snabbare beror bland annat genom en fortsatt utveckling av en metod som kallas tab throttling, eller flik-strypning. Det innebär förenklat att de tabbar som du arbetar och använder mycket kommer att ta resurser av de tabbar som inte använts på ett tag.

Källa: Engadget

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.