Slutet för G Suite

Google Logo

Som en följd av coronapandemin och det ökade distansarbetet tar G Suite ny form och byter namn till Google Workspace. Med förändringen kommer ett antal nya funktioner.

Det här är slutet för kontoret så som vi känner det, säger Javier Soltero, vice president Google Workspace, på Google.

I nya Google Workspace samlas mejl, möten, uppgifter och dokument. Verktygen för chatt-, röst- och videosamtal ingår också i plattformen. Med det nya namnet vill Google spegla produktvisionen på ett bättre sätt.

Google Workspace ger en bekant och helt integrerad användarupplevelse som hjälper alla att lyckas i den nya vardagen, oavsett om du arbetar hemifrån eller på kontoret, säger Javier Soltero.

En ny funktion som kommer med Google Workspace är förhandsvisning av länkar. Nu ska användare kunna förhandsgranska länkinnehållet i ett dokument, presentation eller kalkylark, utan att behöva lämna dokumentet man för stunden arbetar med. Tanken är att det ska spara tid då användaren inte behöver växla mellan appar.

En annan förändring är att när du at:ar någon i ett dokument kommer en popup-ruta att visa detaljer och rekommendera åtgärder, till exempel att dela dokumentet.

Google kommer snart även att byta ut ikonerna för sina verktyg och appar.

Källa. Google, The Verge, Techcrunch

6 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng