Premiär för ehälsa

Heart Kalmar Ehealth

Nu har eHealth Arenas showroom i Kalmar invigts. I showroomet kan brukare, vård och omsorg, kommuner och näringsliv ta del av det senaste om vård i hemmet i en autentisk miljö.

Det spelar ingen roll om du är en användare eller om du är personal som kommer att jobba med lösningarna. Alla är välkomna, säger Fia Mårdfelt, projektledare eHealth Arena.

I lokalen visas många av de lösningar som finns för att kunna bedriva vård i hemmet eller egenvård. Det går till exempel att mäta blodtryck, insulinnivå, vikt och EKG. Det finns även en medicinrobot och exempel på hur kameratillsyn kan användas.

Här finns även en lösning för att se ditt rörelsemönster. Den kan användas både i förebyggande syfte och för rehabilitering, säger Fia Mårdfelt.

Region Kalmar län är uppdragsgivare åt eHealth Arena och det är Kalmar Science Park i samverkan med Linnéuniversitetet som driver projektet.

Vi på Region Kalmar Län har prioriterat ehälsa som ett viktigt utvecklingsområde, både ur näringslivssynpunkt men också kopplat till vård och omsorg, där vi ser ett behov av att använda ny teknik och utveckla nya arbetsmetoder. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för bolag att verka och utvecklas i Kalmar län, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör, Region Kalmar län.

Källa: eHealth Arena

2 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng