Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan IBM och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Full fart på IBM Think

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Text Anne Hammarskjöld Foto Adobestock 1 oktober 2020 digit

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort

Intresserad av att delta på IBM Think Digital Summit Nordic? 

– Vi lever i en speciell tid och ett mål med årets Think Digital Summit Nordic är att visa hur tekniken gör det möjligt för företag och organisationer att anpassa sig och ta vara på möjligheterna, säger Carina Thomasson, event manager på IBM.

– Ett bra exempel är Vasaloppet, som på grund av corona fick ställa om sin sommarvecka med drygt 30 000 deltagare. Hur tänkte de och vilka alternativ fanns? Det får vi veta mer om under dagen. Electrolux har jobbat extra mycket med sin konsumentupplevelse under den här tiden, och berättar om sin nya bot och resan mot AI.

Fyra spår

Under dagen deltar IBM Sveriges nye vd Vahid Zohali och för första gången under en lång historia genomförs Think Summit digitalt. Programmet är indelat i tech talks, business talks, innovation talks och self paced labs om AI, cloudlösningar och säkerhet, allt för att deltagarna ska kunna hitta något som intresserar dem.

Möjligheter som omfattar både nuläget och framtiden.

– Det förarlösa AI-fartyget Mayflower är en innovation talk som jag tror kommer intressera många. Bland tech talks vill jag tipsa om Danske Bank som berättar om sin molnresa. Under hela dagen finns det också ett antal labbar där deltagarna kan göra djupdykningar på egen hand plus mycket mer.   

Blickar framåt

Think Digital Summit Nordic lyfter omställning under en mycket speciellt tid. Men här finns också inspiration för framtiden.

– Wireds chefredaktör Greg Williams kommer att prata om hur den globala pandemin har förändrat affärsreglerna och vad gör vi nu, How the Global Pandemic Changed the Rules of Business – and where we go next. Från IBM Research kommer Alessandro Curioni presentera fem förutsägelser om de kommande fem åren, 5 predictions in 5 years.   

Vad hoppas du deltagarna tar med sig?

– En känsla av möjligheter som omfattar både nuläget och framtiden. En rad starka möten och bra diskussioner med många aktiva deltagare. Och självklart att alla tycker det digitala formatet fungerar väldigt bra. Men jag ska erkänna att en del av mig kommer sakna möjligheten att få välkomna alla fysiskt och mingla runt bland deltagarna, säger Carina Thomasson.

Vahid Zohali

IBM Sveriges nye vd Vahid Zohali börjar den 1 oktober. Han kommer närmast från DXC där han varit Sverigechef. På cv:t finns också erfarenheter från Tieto och CGI. För tre år sedan nominerades Vahid Zohali till Årets Chef, bland annat för sitt engagemang i CSR, sin förmåga att lyfta talanger och för sin kommunicerande ledarstil. 

Rekommenderad läsning

Från Publikhavet På Event
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Munskydd Ansiktsigenkänning

Igenkänning som funkar

11 jan 2021 digit

Munskydd har blivit mer regel än undantag och i takt med att allt fler skyddar sig, så har det uppstått utmaningar för ansiktsigenkänning. Men nu finns det en coronanpassad AI som kan känna igen ansikten, även när munnen och näsan är täckta.

Celler 960640

ML läser virus

22 dec 2020 digit

Fysiker vid Göteborgs universitet har tagit fram en programvara som mäter krafter som verkar på mikroskopiska partiklar. Utvecklingen kan vara viktig för att förstå partiklarnas struktur och funktion.

Brist It Kompetens

70 000 saknas inom it

21 dec 2020 digit

It och telekom stod för 60 procent av nya jobb under 2010 till 2016, men för att branschen ska fortsätta att driva utveckling krävs det 70 000 medarbetare, framförallt inom AI, datahantering och programmering. Det visar en ny rapport från IT&Telekomföretagen.

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.

Mustasch 960640

AI mot cancer

8 dec 2020 digit

Lunds universitet undersöker om AI kan hjälpa till att diagnostisera prostatacancer. En sådan lösning skulle vara till stor hjälp, inte minst eftersom det råder brist på patologer, men det finns fortfarande utmaningar kvar att lösa. 

Kaffe Videomöte

Videomöte med doft

7 dec 2020 digit

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Ai Svenskar Rapport

AI-positiva svenskar

2 dec 2020 digit

Majoriteten av svenskarna är positiva till att polisen använder ansiktsigenkänning, samtidigt är det största orosmolnet med AI bristen på personlig integritet. Det visar rapporten Svenska folket och AI.