Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan IBM och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Full fart på IBM Think

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Intresserad av att delta på IBM Think Digital Summit Nordic? 

– Vi lever i en speciell tid och ett mål med årets Think Digital Summit Nordic är att visa hur tekniken gör det möjligt för företag och organisationer att anpassa sig och ta vara på möjligheterna, säger Carina Thomasson, event manager på IBM.

– Ett bra exempel är Vasaloppet, som på grund av corona fick ställa om sin sommarvecka med drygt 30 000 deltagare. Hur tänkte de och vilka alternativ fanns? Det får vi veta mer om under dagen. Electrolux har jobbat extra mycket med sin konsumentupplevelse under den här tiden, och berättar om sin nya bot och resan mot AI.

Fyra spår

Under dagen deltar IBM Sveriges nye vd Vahid Zohali och för första gången under en lång historia genomförs Think Summit digitalt. Programmet är indelat i tech talks, business talks, innovation talks och self paced labs om AI, cloudlösningar och säkerhet, allt för att deltagarna ska kunna hitta något som intresserar dem.

Möjligheter som omfattar både nuläget och framtiden.

– Det förarlösa AI-fartyget Mayflower är en innovation talk som jag tror kommer intressera många. Bland tech talks vill jag tipsa om Danske Bank som berättar om sin molnresa. Under hela dagen finns det också ett antal labbar där deltagarna kan göra djupdykningar på egen hand plus mycket mer.   

Blickar framåt

Think Digital Summit Nordic lyfter omställning under en mycket speciellt tid. Men här finns också inspiration för framtiden.

– Wireds chefredaktör Greg Williams kommer att prata om hur den globala pandemin har förändrat affärsreglerna och vad gör vi nu, How the Global Pandemic Changed the Rules of Business – and where we go next. Från IBM Research kommer Alessandro Curioni presentera fem förutsägelser om de kommande fem åren, 5 predictions in 5 years.   

Vad hoppas du deltagarna tar med sig?

– En känsla av möjligheter som omfattar både nuläget och framtiden. En rad starka möten och bra diskussioner med många aktiva deltagare. Och självklart att alla tycker det digitala formatet fungerar väldigt bra. Men jag ska erkänna att en del av mig kommer sakna möjligheten att få välkomna alla fysiskt och mingla runt bland deltagarna, säger Carina Thomasson.

Vahid Zohali

IBM Sveriges nye vd Vahid Zohali börjar den 1 oktober. Han kommer närmast från DXC där han varit Sverigechef. På cv:t finns också erfarenheter från Tieto och CGI. För tre år sedan nominerades Vahid Zohali till Årets Chef, bland annat för sitt engagemang i CSR, sin förmåga att lyfta talanger och för sin kommunicerande ledarstil. 

1 oktober 2020 Uppdaterad 5 januari 2021 Reporter Anne Hammarskjöld digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Hastens Sang

God app med Hästens

12 apr 2021 digit

Med Hästens nya app tar det bara ett par minuter att lägga en order, mot tidigare upp emot en halvtimme. Det ger säljarna mer tid att möta kunder och att generera affärer.

Hemarbete 960640
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Amy Winehouse
video

AI-musik av 27-klubben

8 apr 2021 digit

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Aruba Säkert Nätverk
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Stad Bilar 960640

Den hållbara 15 minutersstaden

24 mar 2021 digit

Den ultimata staden har 15 minuter till allt och är hållbar, covidsäker och smart. Just nu byggs en sådan stad i Kina och förhoppningen är att vi ser fler av dem framöver. Det menar Ayesha Khanna, som talade under Women in Tech.

Humla Ai 960640

AI kollar pollen

18 mar 2021 digit

AI gör det lättare att analysera pollen, vilket öppnar upp för nya forskningsmöjligheter. På Lunds universitet använder man pollenanalys för att lära sig mer om matvanorna hos humlor.

Gaming Räddabarnen

Rädda Barnen med AI

17 mar 2021 digit

Rädda Barnen ska med hjälp av AI kunna upptäcka, kontakta och ge stöd till barn som utsätts för näthat inom gamingvärlden. AI:n liknas vid en digital fältassistent som alltid är online och tillgänglig dygnet när barn och unga behöver det. 

Kille Sorterar Varor Till Förbeställda Matkassar På Ica

Ica maxar med data

16 mar 2021 digit

När svenskarna hamstrade toapapper i början av pandemin ställde det till det för algoritmerna på Ica. Men AI och dataanalys är framtiden för dagligvaruhandeln och några av utmaningarna är kombon datahantering och GDPR samt att övertyga 1 400 Ica-handlare. Det menar Anna Baecklund, Head of Data Science och som var en av talarna under Women in Tech. 

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.