Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Intresserad av att delta på IBM Think Digital Summit Nordic? 

– Vi lever i en speciell tid och ett mål med årets Think Digital Summit Nordic är att visa hur tekniken gör det möjligt för företag och organisationer att anpassa sig och ta vara på möjligheterna, säger Carina Thomasson, event manager på IBM.

– Ett bra exempel är Vasaloppet, som på grund av corona fick ställa om sin sommarvecka med drygt 30 000 deltagare. Hur tänkte de och vilka alternativ fanns? Det får vi veta mer om under dagen. Electrolux har jobbat extra mycket med sin konsumentupplevelse under den här tiden, och berättar om sin nya bot och resan mot AI.

Fyra spår

Under dagen deltar IBM Sveriges nye vd Vahid Zohali och för första gången under en lång historia genomförs Think Summit digitalt. Programmet är indelat i tech talks, business talks, innovation talks och self paced labs om AI, cloudlösningar och säkerhet, allt för att deltagarna ska kunna hitta något som intresserar dem.

Möjligheter som omfattar både nuläget och framtiden.

– Det förarlösa AI-fartyget Mayflower är en innovation talk som jag tror kommer intressera många. Bland tech talks vill jag tipsa om Danske Bank som berättar om sin molnresa. Under hela dagen finns det också ett antal labbar där deltagarna kan göra djupdykningar på egen hand plus mycket mer.   

Blickar framåt

Think Digital Summit Nordic lyfter omställning under en mycket speciellt tid. Men här finns också inspiration för framtiden.

– Wireds chefredaktör Greg Williams kommer att prata om hur den globala pandemin har förändrat affärsreglerna och vad gör vi nu, How the Global Pandemic Changed the Rules of Business – and where we go next. Från IBM Research kommer Alessandro Curioni presentera fem förutsägelser om de kommande fem åren, 5 predictions in 5 years.   

Vad hoppas du deltagarna tar med sig?

– En känsla av möjligheter som omfattar både nuläget och framtiden. En rad starka möten och bra diskussioner med många aktiva deltagare. Och självklart att alla tycker det digitala formatet fungerar väldigt bra. Men jag ska erkänna att en del av mig kommer sakna möjligheten att få välkomna alla fysiskt och mingla runt bland deltagarna, säger Carina Thomasson.

Vahid Zohali

IBM Sveriges nye vd Vahid Zohali börjar den 1 oktober. Han kommer närmast från DXC där han varit Sverigechef. På cv:t finns också erfarenheter från Tieto och CGI. För tre år sedan nominerades Vahid Zohali till Årets Chef, bland annat för sitt engagemang i CSR, sin förmåga att lyfta talanger och för sin kommunicerande ledarstil. 

1 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Anne HammarskjölddigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng