Edge utmanar Chrome

Vertikal Edge

I ett försök att locka användare från Chrome och andra webbläsare testar Edge vertikala flikar, vilket bland annat ska göra det lättare att hantera ett stort antal flikar samtidigt.

Ett problem med horisontella flikar är att när flera är öppna samtidigt måste de krympas ned för att passa in i webbläsarfönstret. Det kan bland annat försvåra att snabbt identifiera rätt flik.

Google har i sin webbläsare Chrome tidigare testat att göra fältet med flikar möjligt att scrolla i, men nu ser alltså Microsoft Edge en annan lösning, nämligen ett vertikalt läge. Där kan flikarna radas uppifrån och ned till vänster i webbläsarfönstret.

Vertikala Flikar

Såhär kan det se ut vid användning av vertikala flikar i Edge.

Precis som i horisontellt läge är det möjligt att ordna om flikar som man vill. Det går även att krympa flikfönstret till en smal remsa om så önskas.

Funktionen finns än så länge bara som test i Canary- och Dev-versionerna av Edge. Där kan du aktivera alternativet Vertikala flikar under avsnittet Utseende i inställningsmenyn. Därefter går det sedan enkelt att växla mellan horisontellt och vertikalt läge.

Källa: Techradar

29 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Microsoft, Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng