Dejta via Facebook

Två Tecknade Mobiler Med Hjärtan Över Sig

Nu kommer Facebooks dejtingtjänst till Europa, däribland Sverige. Enligt Facebook har redan 1,5 miljarder matchningar skapats i de 20 länder som har tillgång till tjänsten. 

Nu kan du gilla upp till nio personer i hemlighet på Instagram eller Facebook. Om de skulle gilla dig tillbaka skapas en matchning som indikerar att ni båda två vill dejta varandra.

Utöver den funktionen, blir det också möjligt att dela stories på din profil och du kan också få tips om personer med liknande intressen som du, baserat på vilka intressen du har på Facebook.

Dejtingtjänsten är ett tillval för de användare som ger sitt medgivande till Facebook och enligt bolaget har redan sett 1,5 miljarder matchningar skapats i de 20 länderna som haft tillgång till tjänsten, däribland USA.

Integritet i fokus

Facebook, som har sitt europeiska huvudkontor på Irland, hade planerat att lansera sin dejtingtjänst i Europa redan i slutet av 2019. Men bara några dagar innan stoppades bolaget av den irländska datainspektionsmyndigheten DPC, som menade att det fanns frågetecken till hur detta skulle påverka bolagets personuppgiftshantering.

En sådan ändring ska vara att Facebook har tagit bort en funktion som tidigare tillät riktade annonser beroende på kön och religionstillhörighet. Något som kräver ett explicit medgivande i EU på en nivå som Facebook tidigare inte hade bemött.

– Facebook Dating är byggt med säkerhet och integritet i fokus. Vi har arbetet med experter för att kunna erbjuda enkel tillgänglighet till säkerhetstips, vilket bland annat inkluderar möjligheterna att rapportera eller blockera vem som helst eller stoppa personer från att skicka bilder, videor eller länkar till en, skriver Facebook i ett pressmeddelande.

Källa: Techchrunch

26 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Voisters nyhetsbrev

Prenumerera på Voisters nyhetsbrev och håll dig uppdaterad

Stäng
Stäng