Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Tvättråd i molnet

Tvätt Molnet Woocode

Woocode har utvecklat ett molnbaserat, automatiserat system för design, beställning och print av tvättrådsetiketter för Rudholm & Haak. Planen är även att föra in blockchain i arbetet.

I och med att Rudholm & Haak finns över hela världen behövde vi ta olika lagar och språk i beaktning. Systemet översätter automatiskt språk och sätter rätt symboler för rätt land, beroende på språkområden och lagkrav. Det är molnbaserat med ett gränssnitt som ska göra det enkelt att hantera och minimera risker för att göra fel, säger Luis Carvajal, försäljningschef på Woocode, företaget som utvecklade lösningen. 

Rudholm & Haak är en tillverkare och leverantör av textila tillbehör och logistiklösningar till klädindustrin. Ett relativt nytt område för företaget är tvättrådsetiketter. Där såg man stora potentiella vinster med att kunna erbjuda ett automatiserat system för design, beställning och print. En stor fördel skulle ligga i att kunna integrera systemet med kundens befintliga affärssystem, något som nu är verklighet.

Applikationen ska vara enkel och spara tid åt de anställda på Rudholm & Haak. Då det kan integreras med Rudholms kunders affärssystem så kan det även effektivisera hela produktionsledet.

Ett knapptryck

Efter att en beställning är gjord printar de anställda på Rudholm & Haak ut etiketterna med ett enkelt knapptryck. Systemet håller koll på antalet etiketter som producerats, vilken beställning som är näst på tur och på vilken av Rudholms fabriker som produktionen bör ske.

På så sätt ska våra kunder minimera transporter och tullar. Och eftersom att allt sköts i systemet så kan ingen data, exempelvis korrektur eller kopior, hamna utanför systemet. Det gör risken för fel minimal.

För att öka hållbarheten i klädindustrin tittar även Woocode på hur man kan börja använda blockchain i Rudholm & Haaks leveranskedja.

Vi vet att många konsumenter är angelägna om att deras kläder ska vara skapade av personer med bra arbetsvillkor. Det försöker vi nu lista ut hur vi kan spåra via blockkedjeteknik. Vi kollar även om vi kan spåra hur mycket vatten som gått åt vid produktionen. Men i båda de här fallen är vi ännu i ett tidigt stadie.

21 september 2020 Uppdaterad 26 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Hastens Sang

God app med Hästens

12 apr 2021 digit

Med Hästens nya app tar det bara ett par minuter att lägga en order, mot tidigare upp emot en halvtimme. Det ger säljarna mer tid att möta kunder och att generera affärer.

Olika Läkemedel Uthällda Ur Burk

Fass som app

7 apr 2021 digit

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

Axfood Matsvinn

Mindre svinn på Axfood

11 mar 2021 digit

Automatiserade varubeställningar och handdatorer som identifierar varor med kort datum har minskat matsvinnet från Axfoods butikskedjor till rekordsiffran 1,26 procent.

Postnord 960640

Livetracka Postnord

4 mar 2021 digit

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Grönsaker På Grillspett På Grill

Få koll på grillen

1 feb 2021 digit

Att grilla har blivit så populärt under pandemin att gemensamma grillplatser ofta är upptagna. Nu har några studenter vid Linnéuniversitetet skapat en app så att du på förhand kan se var det finns en ledig grill.

3D Bild Över Eu Länder Med Flagga För Varje Land

Svenskt e-leg inom EU

19 jan 2021 digit

Snart ska svenska medborgare kunna logga in hos utländska myndigheter med till exempel BankID. Detta efter att Digg lämnat in en föranmälan till EU.

Kvinna Med Kundvagn I Butik

Coops digitala plan

18 jan 2021 digit

Coop satsar stort på att bli en dagligvaruhandel i framkant med smarta tekniker både online och i butik. Några av lösningarna är Scan and Pay, neurala nätverk och en onlinebutik som vet vad just du behöver.

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete med Microsoft

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Glas Öl

App hittar solen

2 dec 2020 digit

Nu blir det lätt att hitta uteserveringen eller parken med extra många soltimmar. En ny app visar om platser ligger i skugga eller har solljus när solen står i olika lägen.