Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Tvättråd i molnet

Woocode har utvecklat ett molnbaserat, automatiserat system för design, beställning och print av tvättrådsetiketter för Rudholm & Haak. Planen är även att föra in blockchain i arbetet.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 21 september 2020 digit

Tvätt Molnet Woocode

I och med att Rudholm & Haak finns över hela världen behövde vi ta olika lagar och språk i beaktning. Systemet översätter automatiskt språk och sätter rätt symboler för rätt land, beroende på språkområden och lagkrav. Det är molnbaserat med ett gränssnitt som ska göra det enkelt att hantera och minimera risker för att göra fel, säger Luis Carvajal, försäljningschef på Woocode, företaget som utvecklade lösningen. 

Rudholm & Haak är en tillverkare och leverantör av textila tillbehör och logistiklösningar till klädindustrin. Ett relativt nytt område för företaget är tvättrådsetiketter. Där såg man stora potentiella vinster med att kunna erbjuda ett automatiserat system för design, beställning och print. En stor fördel skulle ligga i att kunna integrera systemet med kundens befintliga affärssystem, något som nu är verklighet.

Applikationen ska vara enkel och spara tid åt de anställda på Rudholm & Haak. Då det kan integreras med Rudholms kunders affärssystem så kan det även effektivisera hela produktionsledet.

Ett knapptryck

Efter att en beställning är gjord printar de anställda på Rudholm & Haak ut etiketterna med ett enkelt knapptryck. Systemet håller koll på antalet etiketter som producerats, vilken beställning som är näst på tur och på vilken av Rudholms fabriker som produktionen bör ske.

På så sätt ska våra kunder minimera transporter och tullar. Och eftersom att allt sköts i systemet så kan ingen data, exempelvis korrektur eller kopior, hamna utanför systemet. Det gör risken för fel minimal.

För att öka hållbarheten i klädindustrin tittar även Woocode på hur man kan börja använda blockchain i Rudholm & Haaks leveranskedja.

Vi vet att många konsumenter är angelägna om att deras kläder ska vara skapade av personer med bra arbetsvillkor. Det försöker vi nu lista ut hur vi kan spåra via blockkedjeteknik. Vi kollar även om vi kan spåra hur mycket vatten som gått åt vid produktionen. Men i båda de här fallen är vi ännu i ett tidigt stadie.

Rekommenderad läsning

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Glas Öl

App hittar solen

2 dec 2020 digit

Nu blir det lätt att hitta uteserveringen eller parken med extra många soltimmar. En ny app visar om platser ligger i skugga eller har solljus när solen står i olika lägen. 

Ett Modernt Vardagsrum

Ny teknik hos Bostaden

23 nov 2020 digit

Först i Sverige med indraget internet till sina bostäder. Bostadsföretaget Bostaden i Umeå fortsätter sin resa att nyttja teknik som skapar nytta för boende och medarbetare. Nästa steg är bland annat en RPA-lösning, som ska ger mer tid till kvartersvärdar och till personalen som hanterar lägenhetshyror.

Katt 960640

Appen för katten

20 nov 2020 digit

Nu finns det en app, som med hjälp av AI, översätter kattens läten. Än så länge finns 13 fraser i appens ordförråd, till exempel mata mig, jag är arg och lämna mig ifred.

Vitt Snus
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Fint snus med Azure

20 nov 2020 digit

Med 500 000 kunder i 30 länder har snusåterförsäljaren Haypp växt fort. För att snabbare och smidigare kunna skala upp sin verksamhet har bolaget nu valt att lägga sin e-handelsplattform i Microsoft Azure.

Arbetsformedlingen Arbetssokande

Så förändras Af

16 nov 2020 digit

Arbetsförmedlingen ska genom digitalisering och automatisering bli mer objektivt och både öka rättssäkerheten och transparensen för de arbetssökande. Med förändringarna går it från att vara stödverksamhet till kärnverksamhet och för att öka förståelsen av arbetsmarknaden använder myndigheten AI och ML.

Studenter Håller Upp Studentmössor

Regionens 27 framtidspaket

9 nov 2020 digit

Region Uppsala ska bli bäst på digitalisering och nu är grunden lagd. Under två år har en arbetsgrupp tagit fram 27 arbetspaket och nästa steg är att de ska bearbetas av en arkitekturorganisation för att sedan implementeras. 

Amazon Paket

Premiär för Amazon

28 okt 2020 digit

Idag, den 28 oktober, slog Amazon upp dörrarna till sin svenska e-handel. Sajten har dock haft problem med det svenska språket och kritiken låter inte vänta på sig.

Kläder Höst AI 960640

AI för mode

27 okt 2020 digit

AI och big data kan innebära en klädindustri med mer kundanpassade produkter och en hållbarare produktion och konsumtion. Det slås fast i en avhandling från Högskolan i Borås.