Resfritt med Cisconät

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

– Pandemin har påverkat folk på ett personligt plan, men det har också gjort att digitaliseringen har tagit några riktigt stora kliv framåt, säger Per Samuelsson, Sverigechef på Cisco, när han inleder årets digitala upplaga av Cisco Connect Sverige.

Under pandemin har Cisco utökat sitt fokus på att bland annat höja säkerheten för alla som arbetar på distans, vilket varit extra viktigt för framförallt myndigheter. En annan satsning har handlat om att uppgradera nätverk, inte minst för skolor som inom ett par år ska genomföra digitala nationella prov.  

Få koll på nätet

Nätverk är Ciscos huvudsakliga verksamhetsområde och dagens utbredda nät har gett upphov till appar och tjänster som gör att vi kan styra allt från en telefon eller en digital assistent var vi än befinner oss.

Gordon Thompson, vice president, EMEAR Specialist Sales, beskriver det som att appar och användare har mötts på ett sätt som aldrig förr, och data har blivit guldet som gör att appar har kunnat utvecklas tillsammans med användarna och deras upplevelser.

Samuelsson Proffe Connect

Per Samuelsson, Sverigechef, Cisco.

Detta samspel kommer de kommande åren att få sällskap av en tredje aspekt: den omkringliggande miljön.

– Hjärtat i Ciscos strategi för de kommande tio åren handlar om att hjälpa organisationer att kunna anpassa upplevelsen för användaren utifrån var han eller hon befinner sig, säger Gordon Thomson.

Mer synlighet

Med mjukvaror som Appdynamics och Cisco Nexus Insights blir det möjligt att förutspå vad och hur nätet kan påverkas. Problem kan förhindras genom att till exempel styra om trafik och ändra på var och hur digitala tjänster konsumeras. Detta, menar Gordon Thomson, är inte minst viktigt i den nya tiden vi går in i, där stora mängder människor runt om i världen kommer att arbeta betydligt mer flexibelt än idag.

Nyckeln ligger i synlighet och att organisationer får möjlighet att enkelt och smidigt kan visualisera sina dataflöden oavsett om det är innanför eller utanför det egna intranätet.

– Därför förvärvade Cisco så sent som i somras bolaget Thousandeyes, som fördjupar insikterna i dataflödet i wide area networks, WAN:s.

10 miljarder dollar

Många stora it-bolag arbetar med att automatisera flödet mellan nätverk och applikation, men enligt Gordon Thomson finns det ingen som satsar lika mycket på att synliggöra och utnyttja dataflödet.

Thomson Proffe

Gordon Thompson, vice president, EMEAR Specialist Sales.

– Vi investerar 10 miljarder dollar på synlighet och analysverktyg för att förbättra för våra kunders nätverksupplevelser. Det är mycket mer än andra, men det säger jag inte för att skryta, utan för att påvisa att vi gör allt för att företag och organisationer ska kunna dra nytta av och skapa värde i sina nätverk.

Resfria möten

Säkra, synliga och stabila nät kommer vara en viktig del när Cisco Sveriges gör sin satsning på resfria möten. Under pandemin tillkännagav bolaget genom en rapport sitt mål om att göra Sverige bäst i världen.

– Cisco vill leda med innovation. Sverige kan spara 20-40 miljarder kronor och minska koldioxidutsläppen med över 500 000 ton om vi ökar antalet resfria möten med 15 till 30 procent. Den resan vill vi vara en del av, säger Per Samuelsson.

 

24 september 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock, Cisco

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng