Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nyheter från Ignite

Nadella Flightsimulator

Pandemin satte fokus på säkra, digitala samarbeten och när Satya Nadella inledde Microsoft Ignite innehöll keynoten nyheter inom Azure och M365 men även en önskan att världens medarbetare ska arbeta på ett hälsosamt sätt och känna tillit till tekniken.

När Satya Nadella inledde Microsoft Ignite var tempot snabbt och budskapet att Microsoft är det enda bolaget i världen som har en komplett teknisk portfölj för att få alla att kunna växa via digital teknik. I denna portfölj ingår Azure, Github, Linkedin, Power Platform, Microsoft 365 och Dynamics 365.

Satya Nadella började med att visa den senaste versionen av Microsoft Flight Simulator. Att manuellt flyga över Taj Mahal, Förbjudna staden i Kina och Mount Rainier hade inte varit möjligt utan kraften i bland annat Azure AI och Bing Maps. Med nya Azure Orbital tar Microsoft även Azure-infrastrukturen upp i rymden vilket ska göra det möjligt för alla att få tillgång till satellitdata.

Azure är världens dator. Azure har nu datacenter i 61 regioner och finns tillgängligt i 140 länder, vilket är flest av alla leverantörer. Samma teknik som vi använt i Flight Simulator kan du använda för att ditt företag ska nå nya höjder. Med nya Azure Communication Services förenklar vi även kommunikationen i Azure, säger Satya Nadella, vd Microsoft.

När det var dags att prata Power Platform beskrev Satya Nadella plattformen som bryggan mellan professionella utvecklare och oss vanliga.

För att ge ett exempel på den senare kategorin visade Satya en film med en rektor i Washington, som har utvecklat en app via Power Platform för att få lärarnas scheman att matcha med säkerhetsriktlinjerna för covid-19. Istället för att frekvent uppdatera ett dokument kunde Power Automate automatisera processen för schemaläggning.

Skärmavbild 2020 09 23 Kl. 14.23.54

Under keynoten visade Aya Tange, Product Marketing Manager för Microsoft Teams, bland annat upp hur mötesdeltagare kan sitta bredvid varandra.

– Det här är ett bra exempel på att alla kan vara utvecklare och alla kan använda Power Platform. Nu finns även en ny integration mellan Github och Power Platform att testa i en förhandsvisning.

Samarbeta och må bra

Mest tid spenderade Satya Nadella med att prata om Microsoft 365. I en tid när många arbetar hemma är det verktyget för att lyckas. Här fokuserade Satya Nadella på samarbeten, inlärning och välmående.

Vad gäller samarbeten anser Satya att Teams är det enda verktyget som fokuserar på hela arbetsflödet, det vill säga före, under och efter möten.

Senare i år släpps en ny inlärningsapp i Teams som låter organisationer integrera utbildningsmaterial från Linkedin Learning in i samarbetsverktyget. Där kan chefer ge medarbetare tillgång till utbildningsmaterial och följa hur mycket som har blivit gjort.

Pandemin har även lett till allt tröttare videomöten och har även ökat antal personer med utbrändhet. Här kan Virtual Commutes ge struktur för arbetsdagen och appen Headspace hjälpa medarbetare att koppla av. 

Säkerhet på distans

Den nya eran med mycket distansarbete har även ökat behovet av säkerhet oavsett var man befinner sig, vilket då kräver en zero trust-arkitektur. Enligt Satya Nadella är Microsoft det enda företag som kan erbjuda integrerade helhetsfunktioner inom identitets- och säkerhetshantering samt efterlevnad.

Satya Nadella 696X392

Satya Nadella och Microsofts tekniska portfölj.

Microsoft analyserar mer än 8 biljoner säkerhetssignaler om dagen, vilket ger en insikt som kan skydda våra kunder, både små som stora. Vårt integrerade SIEM och XDR-verktyg, som går under varumärket Microsoft 365 Defender, ger skydd för identiteter, klienter, appar, mejl, IoT, infrastruktur och moln.

Och med det uppgraderade Compliance Manager ska det bli lätt att efterleva komplexa förordningar och regler, exempelvis GDPR, vilket är tillgängligt för alla M365-kunder.

Som avslutning av keynoten pratade Satya Nadella om behovet av tillit. Användare måste kunna lita på teknik i allmänhet och Microsoft i synnerhet, därför att nu är behovet av digital transformation större än någonsin.

För att lyckas behöver företag stärka sina anställda, främja en ny kultur av hybridarbete, utveckla affärsmodeller och engagera sina kunder på nya sätt. Vi har världens bredaste portfölj av lösningar och produkter för att hjälpa dem med detta.

Men vi har också ett enormt ansvar att säkerställa att tekniken vi bygger gynnar alla på planeten, inklusive själva planeten. Vårt syfte och våra handlingar måste alltid anpassas för att hjälpa till att lösa världens utmaningar, inte skapa nya.

23 september 2020 Uppdaterad 24 september 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Microsoft

Rekommenderad läsning

Sjukhuspersonal Springer I En Korridor Med Ryggen Mot Kameran

Microsoft AI-satsar

13 apr 2021 digit

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Digitalt Möte

Bättre möten utan video

7 apr 2021 digit

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.

En Talarstol Med Två Mikrofoner

Kommunpolitik på distans

22 mar 2021 digit

Södertälje kommun har fattat beslut under fullmäktigemöten på distans, med ibland drygt 100 ledamöter. Den stora utmaningen har inte varit att få till de tekniska lösningarna, utan att utbilda alla ledamöter hur tekniken fungerar.

Paraply Skydd Microsoft

Skyddet från Microsoft

15 mar 2021 säkerhet

Microsoft fortsätter att satsa på zero trust och det gäller nu inom många olika delar. Under Ignite presenteras nyheter om lösenordsfria inloggningar, verktyg för hotanalys och ny skanning inifrån och ut.

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Ny look i Outlook

4 mar 2021 digit

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Penna Skriver På Vit Bakgrund

Nyheter i Word

25 feb 2021 digit

Snart kommer en AI att föreslå vilket ord du ska skriva när du arbetar i Word och Outlook. Funktionen finns sedan tidigare hos Google och nu gör Microsoft en AI-lansering.

Ansikten Östersnd 960640

It för teknikovana

16 feb 2021 digit

Östersund vill öka teknikvanan hos medarbetarna och de som bor i kommunen, bland annat genom att öka användningen av Ipads, videomöten och digitala utbildningar. Vissa projekt har varit lyckade, andra har stött på problem.

Holmen 960640

Holmens molnlycka

25 jan 2021 digit

Holmen går igenom en digital resa med fokus på molnet, SD-WAN och robotar, vilket har inneburit ökad effektivitet och digital lycka hos medarbetarna. Nästa steg är att bli ännu mer databaserade.