Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Samsung i Windows 10

Dator Kaffe Och Telefon Mot Orange Bakgrund

I nya Windows 10 kommer de som har en Samsungtelefon att kunna öppna sina appar på datorn. Det är ett steg mot att kunna spegla appar på datorn, något som Microsoft vill arbeta för.

Apparna kommer att öppnas i en separat mapp och gå att köra samtidigt. De kan fästas vid startmenyn och hanteras som traditionella datorappar.

De funktioner som användaren tidigare enbart kunde komma åt på sin telefon går alltså nu att köra från datorn, men det kräver att du har en Samsung-telefon med Android 9.0 och att de är uppkopplade på samma wifi.

Microsoft har tidigare kommunicerat att bolaget vill arbeta för att spegla telefonens appar på en dator och det här är ett steg i den riktningen.  

Dims

Instagramappen öppnad från en dator.

Källa: Engadget

26 augusti 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Microsoft

Senaste nytt

Cyberattacker som service

5 mars 2021

Två av tre ransomware-attacker utförs av cyberkriminella som inte har utvecklat den skadliga koden själva, utan har köpt tjänsten via till exempel dark web. Det visar en rapport som går igenom cyberattacker 2020.

Färre kakor i Chrome

5 mars 2021

Google fasar nu ut tredjepartskakorna i Chrome som ett steg i att bli mer måna om användarnas personliga integritet. Samtidigt är det oklart vad det kommer innebära för alla som gör reklam via Google Ads.  

Livetracka Postnord

4 mars 2021

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Covidpass med blockkedja

4 mars 2021

Delstaten New York har börjat testa en app baserad på blockkedjeteknik som påvisar ifall personer har tagit vaccin mot covid-19 eller mottagit ett negativt provresultat. Appen ska snabba på öppnandet av samhället. 

Ny look i Outlook

4 mars 2021

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Nya språk för Webex

3 mars 2021

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.