Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Samsung i Windows 10

I nya Windows 10 kommer de som har en Samsungtelefon att kunna öppna sina appar på datorn. Det är ett steg mot att kunna spegla appar på datorn, något som Microsoft vill arbeta för.

Text Tim Leffler Foto Adobestock, Microsoft 26 augusti 2020 digit

Dator Kaffe Och Telefon Mot Orange Bakgrund

Apparna kommer att öppnas i en separat mapp och gå att köra samtidigt. De kan fästas vid startmenyn och hanteras som traditionella datorappar.

De funktioner som användaren tidigare enbart kunde komma åt på sin telefon går alltså nu att köra från datorn, men det kräver att du har en Samsung-telefon med Android 9.0 och att de är uppkopplade på samma wifi.

Microsoft har tidigare kommunicerat att bolaget vill arbeta för att spegla telefonens appar på en dator och det här är ett steg i den riktningen.  

Dims

Instagramappen öppnad från en dator.

Källa: Engadget

Senaste nytt

Robotens ögon

24 september 2020

Ny teknologi från Örebro universitet kommer att underlätta för operatörer att styra robotar under vatten. Den nya kunskapen kommer till stor nytta för bland annat gas- och oljeindustrin.  

Bättre sving med AI

24 september 2020

En AI-baserade app och en smart klocka ska kunna få din sving att nå nya nivåer. 

Bäst på stadsnät

23 september 2020

Mittnät har utsetts till årets stadsnät. Motiveringen till utnämningen är bland annat förmågan att ta tillvara nio kommuners olikheter och att dela med sig av erfarenheter.

Twitter väljer vita

23 september 2020

Twitters algoritm behandlar inte svarta ansikten på samma sätt som vita. Diskrimineringen upptäcktes efter en liknande diskriminering i videomötesprogrammet Zoom.

Dödsorsak ransomware

22 september 2020

På grund av en ransomware-attack kunde en tysk ambulans inte åka till närmsta sjukhus. Färden tog en timme extra, vilket ledde till att en patient omkom.

Osund gaming

22 september 2020

Dataspelsberoende är ett nytt diagnostiserbart beroende. Ett forskningsprojekt på Luleå universitet ska nu öka den vetenskapliga förståelsen för diagnosen.