Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya Google Maps

Toppstugan Kebnekajse

Nu blir Google Maps mer detaljerad och färgglad. Kartans nya design ska göra det lätt att se stränder, berg och skogsområden. 

Genom att implementera algoritmer för kartornas färgsättning ska terrängerna i Google Maps bli mer detaljerade och korrekta.

Skogar blir mörkgröna, mindre bevuxen terräng får ljusare nyanser och stränder blir bruna. Även olika nyanser av blått kommer synas för hav och sjöar. 

Maps Island

Före och efter Google Maps förändringar.

De nya kartorna kommer omfatta alla 220 länder och territorier som Google Maps stöder, och förändringarna ska börja synas omgående. 

Det är inte bara naturen som blir mer detaljerad. Även storstäder kommer att få tydligare återgivning av gator, trottoarer och dylikt. De kommande veckorna dyker de nya stadskartorna upp i London, New York och San Francisco och sedan följer fler städer.

Källa: Feber, CNN

24 augusti 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto mostphotos

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.

Facebook satir-varnar

12 april 2021

Facebook kommer att lägga in informationsrutor på vissa sidor för att underlätta för användarna att förstå källan. Det gäller bland annat sidor som sprider satir, för att undvika att felaktiga nyheter sprids.