Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya Google Maps

Nu blir Google Maps mer detaljerad och färgglad. Kartans nya design ska göra det lätt att se stränder, berg och skogsområden. 

Text Fredrik Adolfsson Foto mostphotos 24 augusti 2020 digit

Toppstugan Kebnekajse

Genom att implementera algoritmer för kartornas färgsättning ska terrängerna i Google Maps bli mer detaljerade och korrekta.

Skogar blir mörkgröna, mindre bevuxen terräng får ljusare nyanser och stränder blir bruna. Även olika nyanser av blått kommer synas för hav och sjöar. 

Maps Island

Före och efter Google Maps förändringar.

De nya kartorna kommer omfatta alla 220 länder och territorier som Google Maps stöder, och förändringarna ska börja synas omgående. 

Det är inte bara naturen som blir mer detaljerad. Även storstäder kommer att få tydligare återgivning av gator, trottoarer och dylikt. De kommande veckorna dyker de nya stadskartorna upp i London, New York och San Francisco och sedan följer fler städer.

Källa: Feber, CNN

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Robotens ögon

24 september 2020

Ny teknologi från Örebro universitet kommer att underlätta för operatörer att styra robotar under vatten. Den nya kunskapen kommer till stor nytta för bland annat gas- och oljeindustrin.  

Bättre sving med AI

24 september 2020

En AI-baserade app och en smart klocka ska kunna få din sving att nå nya nivåer. 

Bäst på stadsnät

23 september 2020

Mittnät har utsetts till årets stadsnät. Motiveringen till utnämningen är bland annat förmågan att ta tillvara nio kommuners olikheter och att dela med sig av erfarenheter.

Twitter väljer vita

23 september 2020

Twitters algoritm behandlar inte svarta ansikten på samma sätt som vita. Diskrimineringen upptäcktes efter en liknande diskriminering i videomötesprogrammet Zoom.

Dödsorsak ransomware

22 september 2020

På grund av en ransomware-attack kunde en tysk ambulans inte åka till närmsta sjukhus. Färden tog en timme extra, vilket ledde till att en patient omkom.

Osund gaming

22 september 2020

Dataspelsberoende är ett nytt diagnostiserbart beroende. Ett forskningsprojekt på Luleå universitet ska nu öka den vetenskapliga förståelsen för diagnosen.