Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya Google Maps

Nu blir Google Maps mer detaljerad och färgglad. Kartans nya design ska göra det lätt att se stränder, berg och skogsområden. 

Text Fredrik Adolfsson Foto mostphotos 24 augusti 2020 digit

Toppstugan Kebnekajse

Genom att implementera algoritmer för kartornas färgsättning ska terrängerna i Google Maps bli mer detaljerade och korrekta.

Skogar blir mörkgröna, mindre bevuxen terräng får ljusare nyanser och stränder blir bruna. Även olika nyanser av blått kommer synas för hav och sjöar. 

Maps Island

Före och efter Google Maps förändringar.

De nya kartorna kommer omfatta alla 220 länder och territorier som Google Maps stöder, och förändringarna ska börja synas omgående. 

Det är inte bara naturen som blir mer detaljerad. Även storstäder kommer att få tydligare återgivning av gator, trottoarer och dylikt. De kommande veckorna dyker de nya stadskartorna upp i London, New York och San Francisco och sedan följer fler städer.

Källa: Feber, CNN

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.