Surfa snabbt

Svenskt Tåg I Farten

Sverige kommer att få bättre uppkoppling och nät på tåg. Det beslutet fattades efter en överenskommelse mellan representanter från telekomföretag, tågoperatörer och regeringen. 

– Jag välkomnar överenskommelsen mellan tåg- och telekomföretagen för att förbättra uppkopplingen på tåg. Det är en viktig del i arbetet för att resenärer ska kunna arbeta och använda onlinetjänster ombord, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Rundabordssamtal bar frukt

Infrastrukturminister Tomas Eneroth och digitaliseringsminister Anders Ygeman inledde tillsammans med företrädare från telekom- och tågbranschen och berörda myndigheter rundabordssamtal i mars med fokus att förbättra uppkopplingen på tåg.

Nu har arbetet lett fram till en överenskommelse mellan företagen Telia, Telenor, Tele2, Tre, SJ, Vy, MTR, Transdev och Norrtåg, som alla förbinder sig till att samverka för en bättre mobiltäckning genom ömsesidiga initiaitv. Arbetet kommer att inledas efter sommaren.

– Tågresenärerna har rätt att kräva betydligt bättre uppkoppling. Nu tar vi ett viktigt kliv mot bättre möjligheter att jobba och surfa på tåget, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman. 

Källa: Regeringen

17 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng