Ring för miljön

Kvinna Med Mobiltelefon

Bra Miljöval har tagit fram ett miljömärkt mobilabonnemang i förhoppningen om att minska telefoners miljöpåverkan. ETC Mobil blir den första operatören som följer miljömärkningen.

Vi ser det som ett sätt att hjälpa konsumenter både vid köp och användande av mobiltelefoner. Bra Miljöval ger oss möjlighet att visa detta enkelt och tydligt för våra abonnenter. Vi är stolta över att kunna märka våra abonnemang på det här sättet, säger Johan Ehrenberg, vd ETC Mobil.

I miljömärkningen ställer Bra Miljöval även krav på att det ska vara enkelt och prisvärt att reparera sin mobil, inte köpa en ny.

Operatören ska även ge möjlighet för användaren att leasa eller köpa begagnade mobiler samt tillhandahålla en smidig lösning för återvinning av uttjänta mobiler. Med miljömärkt abonnemang ska det både vara lättare att underhålla och operatören ge användaren incitament att behålla telefonen längre, säger Eva Eiderström, chef Bra Miljöval.

Det miljömärkta abonnemanget ska också innehålla guidning i hur användaren kan minska sin miljöpåverkan vid användandet av sin mobiltelefon.

Abonnemangsinnehavaren ska årligen få konkreta miljösmarta tips, information om varför deras val av abonnemang påverkar miljön mindre samt få guidning till hur de kan hantera mobilen för att minska miljöpåverkan, avslutar Eva Eiderström.

Källa: Bra Miljöval

15 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng