Skolsajt nominerad

Skola Guldlänken Rise

Krishanteringsprojektet Skola Hemma är nominerat till Guldlänken. På sajten finns material för lärare och skolledare, vilket har varit ett stöd under coronapandemin.

Vi är stolta över nomineringen till Guldlänken, och framförallt att nomineringen pekar på den betydelse som Skola Hemma fått och vikten av samverkan, säger Carl Heath från Rise, projektledare för Skola Hemma.

Skola Hemma kom ur en analys hos Rise där man såg att coronaepidemin, då främst aktiv i Kina, även kunde komma att påverka skolan i Sverige. I mitten av mars beslutade Skolverket att direkt påbörja samverkansprojektet, och fem dagar senare lanseras skolahemma.se fullt med stödmaterial för personer verksamma inom skolan. Dagen efter beslöt sig regeringen för att stänga gymnasie- och vuxenutbildningar, vilket ledde till materialet på hemsidan laddas ned över 50 000 gånger under några få dagar.

Förutom Rise är bland annat Skolverket, SKR, UR och Rädda Barnen inblandade i Skola Hemma. Tillsammans har man även anordnat en nationell onlinekonferens för att stödja personer inom skolsfären. Projektets samverkansmodell sägs också ha blivit inspiration för etableringen av en liknande satsning inom vården: digitalvardochomsorg.se.

Guldlänken delas årligen ut av SKR, Vinnova och Regeringskansliet till projekt som leder till en smartare välfärd med hjälp av digitalisering.

Källa: Rise

5 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng