Ett samarbete mellan Dell och Voister

Lagring för framtiden

Dell EMC:s nya lagringsplattform Powerstore ska förenkla för företag att möta framtidens växande databehov. Prestanda och flexibilitet är två nyckelord.

En av de stora trenderna i världen är den konstant växande datamängden. Det ser vi hos alla företag, oberoende av storlek. Samtidigt är marknaden alltmer på väg mot containrar, vilket förändrar landskapet hur vi lagrar data. Powerstore har en arkitektur baserat på Micro Services, vilket gör det betydligt snabbare att utveckla nya funktioner och uppgradera kodbasen, säger Linus Svensson, presales director på Dell Technologies Sverige.

Grunden till Powerstore kommer från sammanslagningen av Dell och EMC för fyra år sedan, det vill säga två bolag vars produktportföljer till viss del kompletterade varandra. Medan EMC satsade på enterprise storage var Dell starkt på compute och entry level storage. Nu har Dell Technologies försökt ta det bästa från bolagens produkter för de respektive segmenten, nämligen Unity och Compellent, och mixat ihop dem.

Vi kom fram till att inte ta bort eller vidareutveckla någon lösning utan istället lansera en helt ny, vilket resulterade i Powerstore. Den helt nya kodbasen har tagit några år att ta fram men med Powerstore kan våra kunder fortsätta att växa och utvecklas.

Ökad prestanda

Lagringsplattformen är upp till sju gånger snabbare än bolagets tidigare lösningar för mid range-segmentet. Det ser Dell Technologies som en form av framtidssäkring.

Alla kunder är inte i behov av den här prestandanivån än, men kan vara det om fem år när vi har ett fullt etablerat 5G-nät. Det blir allt svårare att veta sitt framtida databehov men med Powerstore kan du börja försiktigt och vrida på rejält, om det behövs. En av de stora poängerna med lösningen är att den genom sin skalbarhet säkrar för framtiden.

Linussvensson Some

Linus Svensson, presales director på Dell Technologies Sverige.

En annan stor skillnad är AppsOn. Det gör att administratörer kan driftsätta applikationer direkt på Powerstore, vilket innebär en ökad flexibilitet. Jag ser även dedupliceringen som en stor faktor, det vill säga varje disk du stoppar in garanterar minst 4:1 datareduktion.

Vilka är nackdelarna?

Den är inte helt nödvändig för alla utan passar bäst för mellanstora till stora företag. Om pengar är det som styr ditt val av lagring kan du välja ett enklare alternativ, till exempel Unity.

Vi kommer inte lämna några kunder i sticket utan våra tidigare lösningar kommer att finnas kvar under lång tid framöver och vill du migrera till Powerstore så finns den möjligheten. Men det är viktigt att poängtera att plattformen inte ersätter något.

Kan Powerstore komma att vidareutvecklas?

Absolut. Fundamentet i infrastrukturen är att den hela tiden kan utvecklas vidare. Jag tror att vi kommer leva med Powerstore under en väldigt lång tid framöver.

22 juni 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng